Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Tāda dīvaini patīkama pēcgarša

Jā, grāmata Rokupācija par manām familiārajām un reizēm ekstrēmajām attiecībām ar mūziku un tās radītājiem nu ir pabeigta un pat izdota ar visām no tā izrietošajām sekām — stresaini saviļņojošām prezentācijām, apsveikumiem, atzinības vārdiem un kritikām. Pārsvarā pamatotām un argumentētām, jo katrs cilvēks taču pats labāk par visiem pamana savus un sava padarītā trūkumus.

Tā tam, manuprāt, ir jābūt, jo citādi taču tas cilvēks nav normāls, kurš iedomājas, ka viņa roku izmīcīti māli sacietējot pārtop zeltā un upe, kurā viņš iebridis, tūliņ pārvēršas ūdensrožu pļavā.Varētu droši vien padomāt, ka nu ir iestājusies jau nu depresija, kuru vēl jo vairāk varētu pastiprināt nelaikā iekritušais gadalaiks un negulētās naktis, spēlējot kādu diskotēku, vai arī patīkams atslābums pēc padarīta darba, kad jādodas uz Maiami pludmali vērot peldkostīmu stringbiksīšu valkātāju slaidās kājas, bet naktīs tupēt kazino un notriekt grāmatas honorāru.

Ne vella — ar šo jauna atkarības lokomotīve ir tikai iedarbināta un nu tā ripo. Bet mani jau bērnībā brīdināja, ka visi sliežu braucamrīki ir ļoti grūti apturami. Reizēm pat neapturami, jo arī tad, ja šiem masīvajiem riteņiem būtu spieķi, grūti nāktos atrast pienācīgus sprunguļus, kur nu vēl tos trāpīt starp spieķiem. Turklāt man taču jau bērnībā ir bijis bail no vilcieniem, kuru priekšā piekabinātās lokomotīves kā nikni pūķi tolaik spļāva tvaikus un dzirksteles, kad piestāja no mūsu ģimenes vasarnīcas netālajā Cekules stacijā. Kāds draugu portālā pie vienas no manām dienasgrāmatām par vilcieniem šai sakarā reiz ierakstīja ļoti mīļu komentāru: vilcieni jāsit, kamēr vēl maziņi.

Vēl par manu šībrīža sajūtu mēdz teikt, ka «nu ir āķis lūpā». Un, protams, ir jāraksta vēl. Iespējams, ka to jau esmu teicis kādā no prezentācijām vai intervijām. Nav svarīgi, vai atkal kādu grāmatu (ko esmu sev nosolījies darīt) vai niecīgus gabaliņus — tādus kā šis, lai kaut nedaudz piemānītu savu rakstīšanas kāri. Pieļauju, ka līdzīgas sajūtas ir mūziķiem, kad viņi atgriežas no intensīvas koncertturnejas un maldīgi domā, ka nu vislabākais, ko darīt, ir atslēgties un pēkšņo tukšumu neaizpildīt ne ar ko. Tas nemaz nav veselīgi.
Ja kādam šonedēļ ir Andra Ērgļa lielkoncerts Ķīpsalā, kādam citam Backflow vai Židrūna jauno albumu prezentācijas klubā Melnā piektdiena un Mākslas darbinieku namā, vēl kādam viens no diviem pēdējiem man tik mīļās Hospitāļu ielas koncertiem pirms gada atvaļinājuma «ģimenes apstākļu dēļ», es braucu uz Londonu skatīties Portishead, kas nu pēc desmit (!!!) gadu pauzes savā darbībā atgriezušies ar koncertiem un jaunu albumu. Grēviņš jau esot noklausījies un saka, ka esot burvīgs un desmit gadu klusēšana nesusi augļus. Vēl es ļoti ceru, ka pirms atgriešanās Rīgā ar jauniegādātu vinila plašu čupiņu somā Londonas klubā Koko man spēlēs The Breeders. Tiksimies šeit arī turpmāk. Plānoju te ieskriet visai bieži.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja