Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Tūre pa maziņam

„Atkal!” nodomāju, izlasot kārtējo ziņu par tūristu ālēšanos Latvijas galvaspilsētā. Nu kas viņiem visiem iekodis, šķiet nodomā daudzi. Kāpēc jāčurā pie Brīvības pieminekļa, kāpēc jālamājas (un jākaujas) ar pašvaldības kārtības sargiem utt. Apskatīšu divas monētas puses, lai gan šķiet, ka šoreiz tai ir krietni vairāk šķautņu.

Vispirms piedāvāju paskatīties pašiem uz sevi. Nu, tā godīgi un paškritiski. Ko darām paši? Gadās taču, ka dodaties no kroga mājās, līdz apartamentiem vēl kāds gabaliņš, bet spiediens biksēs neliek mieru! Protams, ka jāmeklē tuvākā vārtrūme... Diemžēl secinu, ka patiešām daudzi seko šādai loģikai, jo, pašam dzīvojot netālu no kāda kroga, bieži no rītiem (īpaši brīvdienās) jākonstatē, ka, lai izietu cauri vārtu ejai, jālieto gāzmaska... Jā, jā, arguments jau paliek – mājas stūris nav Brīvības piemineklis! Protams. Taču baidos, ka tūristi Rīgā nezina, cik dārgs un nozīmīgs mums ir šis monuments. Kaut kā nav dzirdēts, ka tiek kārtotas dabiskās vajadzības pie citām (mazāk nozīmīgām) vietām Rītā. Precīzāk – gan jau kas tāds notiek arī tur, taču šīs vietas netiek tā vaktētas.

Skaidrs, ka katrs sevi cienošs latvietis pārdzīvos par tādām nelāgām tūristu izdarībām. Ko darīt? Varbūt mēģināt iegūt kādu efektu! Piemēram, izstrādāt tūrisma maršrutu (skaidrs, ka vairāk noderīgs gados jauniem tūristiem), kura laikā varētu apskatīt Rīgas ievērojamākās vietas un nokārtoties kaut kur no tām netālu (skaidrs, ka tūres laikā pastiprināts dzērienu piedāvājums un patēriņš). Nu, jā, var rīkoties arī pragmatiskāk – izvietot brīdinošas zīmes (tās ir redzētas dažās valstīs Vecajā Eiropā), kas norāda, ka čurāt aizliegt un ka par to draud sods. Un jebkurā gadījumā – katrs tāds sodītais tūrists dod savu atspaidu Latvijas centieniem izķepuroties no ķibeles ar savu nelielu, bet artaviņu naudas soda izskatā.

Tā ka – welcome*!

* Laipni lūdzam!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja