Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Vai tiešām Latvijai vajadzīga princese?

Latvija kopš sestdienas tikusi pie šova „Latvijas Princese”. Lai gan titri to neuzrāda, šovs ir aizdomīgi līdzīgs ASV populārajiem vecmeitu šoviem – vesels pulks jauku meiteņu cenšas kaut ko iegūt... Mīlu, puisi, emocijas... Bet ko šoreiz? Lai cik bieži skandināts princeses vārds, nav īsti saprotams, ko meklē šova veidotāji un kāpēc viņi atlasījuši divdesmit gandrīz vienādas meitenes, kam pa vidu iejukusi viena skolotāja, filozofijas studente un autobraucēja. Šova vadītājs un princis vienā personā, no cita šova zināmais dejotājs Valdis Škutāns gan mīlu vai meiteni nemaz nemeklē, viņš cenšas apvienot meiteņu testētāja un vērtētāja uzdevumus. Lai gan meitenes cenšas pievērst sev viņa uzmanību, neko vairāk kā atturīgu laipnību un nelielu pārākuma apziņu, apvienotu ar diezgan viduvējām komunikācijas spējām, viņš piedāvāt nespēj. Princese tiks pirkta par 10 000 eiro.

Bet nieks par šovu, tas jau drīz aizmirsīsies, - parunāsim par meitenēm. Kas notiks ar viņām? Tagad jau visas iesaistītas citu izdomātā darījumā un svešais darījums kļuvis par viņu mērķi. Princese diez vai mums vajadzīga, bet šovs noderēs, lai mēs saprastu dažas lietas.

Pēc atlases esam uzzinājuši, ka (vismaz LNT to apgalvoja reklāmās) Latvijā ir vairāk nekā trīs tūkstoši sieviešu, kas jūtas tik nenovērtētas un apjukušas un kuru dzīve ir tik garlaicīga, lai viņas atzīšanu, piepildījumu meklētu šovā, cenšoties pierādīt kaut ko nedefinētu. Ja citi dzied, dejoja, vājē vai ceļo, te TV demonstrē neierobežotu varu – kā apjukušas dalībnieces steidzas vienkārši pēc parādīšanās ekrānos. Jā, es jau zinu, tūlīt kāds teiks, viņām šovs ir izaicinājums, iespēja, popularitātes tramplīns, sevis iepazīšana, piedzīvojums... Ak, šīs šovu dalībnieku frāzes!

Otrā – mēs ieraugām, ko par meitenēm domā televīzijās, precīzāk, ko televīzijās domā, ka skatītāji vēlas redzēt meitenēs. Kādas ir prasības? Kā viņas vērtēs? Ko pret viņām var atļauties? Kā viņām jāizskatās? Nu, meitenēm jau tagad iet grūti. Kas vienai priekšrocība, otrai - trūkums. Ja viena par klusu, otras dziļie ūdeņi tiks vēl pētīti. Ja viena ir pārāk sievišķīga, otras puiciskums raisa intrigu. Prasības ir augstas, kā jau attiecībā pret sievietēm Latvijā ierasts. Kritēriji izplūduši, kā vilšanās asaras uz pirmā šova vakara zaudētāju vaigiem. Ne viņas saprata, kāpēc nederēja, ne šova vadītājs skatītājiem spēja pateikt, ko īsti šajā meiteņu bariņā pazaudējis. Žēl šo meiteņu, tāpēc jau rakstu!

Šovam atlasītas jaukas sievietes, pieņemu, katra ir neatkārtojama. Cauri grima kārtai un nepierastajiem apģērbiem tas bija pat nedaudz manāms. Bet, pateicoties vienādajām prasībām un katras centieniem atbilst kaut kam, viņas izskatās gandrīz vienādas. Šovs momentā nonivelēja individualitātes! Tas bija kā bārbiju un parisu krustojumu salidojums. Briesmīgi garlaicīgi! Visas kaut ko murmina par princesēm, bet nav skaidrs, kādēļ gan visiem spēkiem kļūt par tādu vientuļu meiteni ar kroni, neizprotamu titulu un mazu naudiņu kabatā. Brr, ja uz ielām parādīsies meitenes a la princešu tēlos.

Domāju, veiksminieces ir tās septiņas, ko no šova izraidīja jau pirmajā reizē pēc kokainā valša. Viņas nepiedzīvos visas šova veidotāju mocības un muļķības, kas paredzētas princešu pakļaušanai. Viņu biogrāfijā saīsināsies laiks, kad labprātīgi kļuvušas par producentu rotaļlietām.

Šis raidījums kā otrais iezīmē LNT jaunās sezonas zīmīgu tendenci – orientāciju uz neslēptu sajūsmināšanos par smuki sapucētām muļķītēm. Pirmais to demonstrēja otrs LNT jaunums „Paldies, Dievam, piektdiena ir klāt”, kur trīs jaukas meitenes centās darīt visu, lai izskatītos dumjas. Vismaz viena no viņām, cik zinu, īstajā dzīvē tāda nav. Šim humora raidījumam noteikti vajadzīgs precizējošs uzlabojums – lūdzu, norādiet, kurā vietā jāsmejas. Bet par princesēm – pasakiet, ko tieši meklējat!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja