Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Vasariņa

Jums vajadzēs puslitra pudeli šerija (pagalam nenovērtēts, tāpēc grūtāk dabūjams dzēriens, bet derēs arī sarkanais portvīns), lielo pudeli 7 Up, dažus piparmētru kātus, apelsīna ripas, ledu un lielu, caurspīdīgu kristāla krūku. Variācijas ir pieļaujamas, taču instrukcijas ievērošana garantēs garšai un skatam patīkamu rezultātu. Salds, bet ne salkans, svaigs, viegls un, ja servēts pareizajos traukos, elegants vasaras dzēriens visiem gadījumiem. Ja šis būtu blogs, es pievienotu bildīti, un jūs visu saprastu, bet labāk pagatavojiet un pagaršojiet paši!

Recepti atradu Austrālijā, kur veldzēšanās no tveices ir aktuāla daudz ilgāk par piecām nedēļām vasaras Latvijā (trīs mēneši ar vasarīgiem nosaukumiem ir tikai kalendārā). Vasara Londonā man savukārt saistās ar Pimm"s kokteiļiem, kur uz vienu daļu pima ņem divas daļas limonādes plus piparmētru kātus, apelsīna, citrona, ābola un gurķa šķēles (pa vienai no katra uz glāzi).

Šie ir mūzikas festivālu, tenisa turnīru, regašu un vasaras pikniku dzērieni skaistiem cilvēkiem skaistās drēbēs skaistās vietās. Ja kādam niez atgādināt par algām, bezdarbu un kolektīvo depresiju, tad saprotiet, ka skaists ir arī tīrs. Skaista ir publiskā pludmale un parks. Skaisti ir nomazgāties, uzvilkt tīras drēbes un aiziet uz bezmaksas džeza koncertu pilsētas parkā. Piknikot var arī mazmazītiņā virtuvītē pie tīra loga ar skatu uz vientuļu koku.

Par pikniku Rīgas parkā gan vairs nezinu. Man galīgi nojucis, drīkst vai nedrīkst sēdēt Rīgas zālājos, piedodiet, zālienos. Kā parasti par publiskās telpas izmantošanu pilsētā strīdas tipāži, kas paši, visticamāk, nekad nav sēdējuši uz rūtaina pleda vai saliekamā krēsla ar avīzi vai norasojušu glāzi rokās, klausoties mūziku, sarunājoties vai vienkārši vērojot cilvēkus. Aliņš un kečups uz pārceptas gaļas aiz tūju žoga ir viņu Latvijas vasara, un, ja es gribu parkā iedzert, viņi domā, ka žūpošu ar plastmasas kulē paslēptām megapudelēm.

Piknikot parkā, protams, var. Punša krūzi var ieslēpt aukstuma kastē, un glāzes rokās turēt laikam nav aizliegts. Pledu var droši izklāt Ziedoņdārza zālienā. Būtu lieliski, ja elegantu piknikošanu varētu apvienot ar Rīgas ritmu džeza koncertiem nedēļas nogalē. Ja Rundāles pils būtu tuvāk, es piknikotu varenā rožu dārzā. Varbūt jaunā pilsētas vadība man sagādās iespēju pasēdēt Daugavas krastā? Es labprāt dotos uz pikniku arī Botāniskajā dārzā, Mežaparkā pie ezera un pludmalē.

Pikniks parkā vai ūdensmalā ir neatņemama pašlaik ļoti meklētās un piesauktās pilsētas kultūras sastāvdaļa. Pikniks ar mājās smērētām aukstas vistas vai siera sviestmaizēm, vēsiem dzērieniem un vasaras ogām ir patīkamākais, ko darīt karstā pilsētā. Brīvdabas restorāns par krīzes cenām! Ja gribat, ar baltu galdautu, porcelānu un sudraba dakšām. Labākie svētki ir nevis tie, kurus gaidām no citiem, bet tie, kurus sarūpējam paši. To vari arī tu, kad seriāli pieklusuši un ziņas neko nenozīmē. Piezvani draugiem! Izved laukā mājiniekus! Pikniko viens ar aizraujošu grāmatu no bibliotēkas! Izdzīvo savu pilsētu vasarā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja