Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Viss ir slikti

Man, tāpat kā ikvienam Latvijas pilsonim, par visu vairāk gribētos šogad saņemt kādu labu ziņu. Mūzikas izdevējdarbība, kurā pats "dzīvoju" nu jau kādu septiņpadsmito gadu, tāpat kā jebkura cita riskanta uzņēmējdarbības sfēra piedzīvo grūtas dienas ne vien Latvijā, bet arī visā pasaulē.  Nu jau maija beigas, un joprojām nekā iepriecinoša. Vienas vienīgas nelaimes. Nolēmu padalīties savās sliktajās ziņās arī ar jums. Varbūt paliek vieglāk?

Grāmatu izdevējiem PVN pavisam nesen "uzskrēja" no 5 procentiem līdz pat 21 procentam. Mūzikas izdevējiem no 18 uz 21. Bēdu ieleja. Šobrīd valdība paziņojusi, ka grāmatu un laikrakstu izdevējiem PVN obligāti jāsamazina. Argumentējot ar to, ka vietējie grāmatu un laikrakstu izdevēji ir vienīgie pasaulē, kas izdod grāmatas latviešu valodā. Pareizi! Taču atkal gribas vai kaukt no pārestības, jo šo valdības attieksmi nekad nav izjutis neviens mūzikas autors, izpildītājs vai izdevējs, kurš taču arī ir vienīgais visā pasaulē kas rada, izpilda un izdod Latvijā radītu mūziku! Ar ko dzeja, kas drukāta grāmatā, atšķiras no dzejas, kas izdziedāta dziesmā un iedrukāta kāda albuma bukletā? Ne ar ko. Visi mūzikas izdevēju centieni pielīdzināt mūzikas izdevējus, grāmatu izdevējiem ir cietuši fiasko. Netaisnīgi.

Busulis piedzīvoja fiasko Maskavā. Tik daudz nianšu, ko apspriest, ka labāk nesākšu. "Trīs minūtes kauna" šim notikumam ir visprecīzākais apzīmējums. Jautājums tikai ir par to, kurš tad īsti kaunējās. Viens man tagad gan ir skaidrs, tas nebija Busulis. Lai gan atceroties, kādā veidā viņš uzvarēja "Cīņas klubā", tas šķiet tikai likumsakarīgi. Skumji.

Mūzikas pārdošanas apgrozījums Latvijā šogad krities vidēji par 50-60%. Traģiski.

Neviens no mūsu jaunajiem un arī vecajiem populārās un nepopulārās mūzikas izpildītājiem tā arī nav spējis ierindoties kaut vienā nozīmīgā pasaules atzītāko dziesmu tabulā. Neredz ne UK Top 40, nedz Billboard Hot 100, ne arī Eiropas simtniekā. Laikam taču arī ne tūkstošniekā. Slikti.

Mūzikas pirātisms pārceļojis no Latgalītes uz plašajām Interneta laukiem. Ķer nu vēju. Bezcerīgi.

Jau maijs, bet radiostacijās, tāpat kā pagājušajā gadā, skan garlaicīgas latviešu jauno izpildītāju dziesmas. Totāli bez jaunrades un oriģinalitātes. Copy- Paste. Copy –Paste. Copy-Paste. Murgaini.

Taču, ja pats ticētu tam, ko te esmu sarakstījis, es jau sen nedarītu to, ko daru pēdējos 17 gadus. Tāpēc neticiet nevienam manam vārdam. Turpinām sapņot! Laime.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja