Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

VKKF papildina mūža stipendiātu rindas

Valsts Kultūrkapitāla fonds papildinājis to ievērojamo Latvijas kultūras un mākslas darbinieku sarakstu, kam VKKF piešķir mūža stipendijas. No 89 pieteiktajie kandidātiem 2008.gadā mūža stipendijas piešķirtas 19 cilvēkiem.

No šī gada oktobra mūža stipendijas saņems vijolnieks un padagogs Valdis Zariņš, baletdejotāja un pedagoģe Ausma Dragone, pianiste Jautrīte Putniņa, scenogrāfs Andris Freibergs, kostīmu māksliniece Skaidra Deksne, filmu montāžas režisore Maija Selecka, gleznotājs Jurģis Skulme, restaurators Jāzeps Viļļa, dzejnieks Pēters Brūveris, rakstnieks Andris Kolbergs, arhitekts Gunārs Asaris, pedagoģe Erna Krišjāne, režisors Mihails Kublinskis, aktieris Ļevs Birmanis, dzejnieks Antons Slišāns, folkoloras un etnogrāfisko filmu režisors Dzintars Liepiņš, mākslas zinātniece Laima Slava, tēlniece Arta Dumpe un fotogrāfe Māra Brašmane.


Tiesības pieteikt savu kandidātu mūža stipendijai izciliem kultūras un mākslas darbiniekiem ir Kultūras ministrijai, Latvijas Radošo savienību padomei, Latvijas Pašvaldību savienībai, Kultūras ministrijas padotībā esošām valsts pārvaldes iestādēm, Kultūras ministrijas pārziņā esošajiem valsts uzņēmumiem un kapitālsabiedrībām (uzņēmējsabiedrībām), kurās ministrija ir valsts kapitāla daļas turētāja. Pēc VKKF nozares ekspertu komisijas atzinuma lēmumu par mūža stipendijas piešķiršanu pieņem VKKF padome, izskatot katru pretendenta lietu individuāli.

Mūža stipendija (Ls 150) katru mēnesi tiek maksāta papildus pensijai un citiem ienākumiem un saskaņā ar likumu "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" netiek aplikta ar nodokļiem. To izmaksā VKKF no savā budžetā paredzētajiem finanšu līdzekļiem. Vecuma ierobežojuma mūža stipendijas piešķiršanai nav. VKKF mūža stipendijas izciliem kultūras un mākslas darbiniekiem piešķir kopš 1999. gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja