Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Zodiaka disko zīmes Salacgrīvā

Nevajag aizmirst, ka bez ārzemju viesiem festivāls Positivus ik gadu piedāvā arī plašu pašmāju mūzikas klāstu. Par tradīciju jau kļuvusi klasisku, citviet tikpat kā vairs nesastopamu grupu koncerti

Tā nav, ka mūzikas festivāls Positivus tikai aug, jebkuriem iespējamiem līdzekļiem palielinot apmeklētāju skaitu. Ir sasniegts optimālais cilvēku daudzums festivāla teritorijā, lai cilvēki tajā nejustos pārāk saspiesti, kā tas bieži notiek lielos ārzemju festivālos, kur pēc lielajiem koncertiem pārvietošanās uz nākamā kārotā mākslinieka uzstāšanās vietu ir lēna un nogurdinoša. Tāpēc festivāls ir pagarināts un šogad notiks nevis divas, bet trīs dienas, palielināta arī festivāla aptvertā teritorija.

Positivus programma kļūst daudzveidīgāka, un tas nav tikai dažas superzvaigznes un atlikušās vietas aizpildītāju saraksts. Šogad uz divām galvenajām skatuvēm spēlēs The xx, Sigur Rós, Two Door Cinema Club, !!! (chk chk chk), Crystal Castles, Elektro Guzzi, Efterklang, Džons Grānts, Suuns, No Ceremony, Twenty One Pilots, Vilijs Mūns u. c.

Nevajag aizmirst, ka bez ārzemju viesiem Positivus ik gadu piedāvā arī plašu pašmāju mūzikas klāstu. Par tradīciju jau ir kļuvusi klasisku, citviet tikpat kā vairs nesastopamu grupu koncerti. Šogad Salacgrīvā uzstāsies Jāņa Lūsēna vadītā grupa Zodiaks, kas pazīstama kā viena no nozīmīgākajām grupām neatkarīgās Latvijas atjaunošanas laikā. Positivus mūziķi spēlēs instrumentālo disko programmu, ar kuru Zodiaks vēl pirms tam, izdodot to divās miljonu tirāžās pārdotās skaņuplatēs, kļuva par kulta grupu visas Padomju Savienības teritorijā, jo pasaulē aktuālo elektronisko disko šeit vēl neviens nespēlēja – Jānis Lūsēns trāpīja tieši mērķī.

Otra klasiska vērtība ir Jauns Mēness, kas ziemā nospēlēja divus "pēdējos" koncertus Rīgā, kuri, spriežot pēc publikas atsaucības, tomēr nevarēja palikt pēdējie, un grupa uzstāsies festivālā Positivus, turklāt uz pašas lielākās – Tele 2 – skatuves.

Jau tradicionāli interesantākais daudzveidīgas pašmāju un kaimiņvalstu mūzikas piedāvājums būs vērojams uz I Love You skatuves, kas ir populārā Vecrīgas krodziņa vasaras nometne. I Love You piedāvājums allaž atbilst tā mājaslapā apgalvotajam: "Visiem tiem, kas meklē alternatīvu Vecrīgas ierastajam popmūzikas troksnim, vienmēr ir jāatgriežas vienā vietā – Aldaru ielā, I Love You!" Festivālā I Love You skatuve piedāvās Bērnības miliciju, kas izdevusi, iespējams, labāko šīgada latviešu albumu Dzeriet van Hutena kakao, kā arī Tribes of the City, kas pēc ilgas klusēšanas nolēmusi atsākt darbību, uzstāsies arī grupas Mofo līdera Arņa Račinska jaunā grupa Laika suns, Anete, kura pazīstama kā grupas Tramplīni dalībniece un nu izdevusi soloalbumu, Alise Joste, grupas Stūrī zēvele, Momend, Parára u. c. Jāpiebilst, ka I Love You ir arī ierakstu kompānija, kas ražīguma ziņā kļuvusi par vienu no vadošajām Latvijā un izdod lielu daļu no šīs skatuves grupām.

Festivāla Positivus rīkotāji saimnieko Rīgas Palladium koncertzālē, tāpēc tās filiāle darbosies arī Salacgrīvā, un tur uzstāsies lielākoties pašmāju mākslinieki. Festivāla apmeklētāji būs vieni no pirmajiem, kuri varēs baudīt dziesminieka Mikus Frišfelda jauno projektu Dejojošie mākoņi, džeza un fanka grupu Very Cool People, Tallinas Mūzikas nedēļā ārzemju ekspertu labi novērtēto The Sound Poets, daudzviet ārzemju festivālos jau pabijušo jaunā ska viļņa grupu Oranžās brīvdienas, nevienu Positivus festivālu neizlaidušo Satellites LV, Valmieras rokgrupu Age of Stones, par latviešu Pulp nokristīto domubiedru kolektīvu Komjaunatne u. c. Programmā arī viesi no Maskavas, Igaunijas, Lietuvas un Austrālijas.

Festivāls Positivus

Salacgrīvā 19.–21.VII

Biļetes Biļešu servisa tīklā Ls 37 (trim dienām), Ls 21 (vienai dienai)

www.positivusfestival.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja