Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Dombrovskis nenosaka termiņu, kurā NA jāizvirza kultūras ministrs

Jautājums par to, kad un kādā procedūrā tiks virzīts kultūras ministra amata kandidāts, ir nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) kompetencē, šodien pēc Koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem uzsvēra premjers Valdis Dombrovskis (V).Taujāts, vai, viņaprāt, nacionālajai apvienībai ministra amata kandidāts nebūtu jāizvirza ātrāk, premjers atbildēja: "Man nav nekādu ierobežojumu attiecībā uz šo.

""Kad un kādā procedūrā šis amata kandidāts tiks virzīts - tas pašreiz ir nacionālās apvienības rokās," uzsvēra valdības vadītājs.Nacionālās apvienības politiķis Roberts Zīle akcentēja, ka nākamā gada budžets patlaban ir svarīgākais politiskais jautājums, kas jārisina valdībai. Tāpat Zīle skaidroja, ka kultūras ministra amata kandidātam jābūt tādam, lai viņu atzīst kultūras aprindās un viņš varētu veiksmīgi vadīt nozari. Tas nozīmē, ka šim cilvēkam jābūt pārliecinātam, ka viņš nostrādās amatā līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām un nākamās valdības apstiprināšanai.Atbildot uz jautājumu par šī amata kandidātiem, Zīle sacīja, ka kandidāti uz šo amatu būs, bet sākotnēji jābūt skaidrībai par nacionālās apvienības prioritāšu īstenošanu nākamā gada budžetā.Jau ziņots, ka premjers Valdis Dombrovskis (V) iepriekš pieprasīja kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) demisiju. Dombrovskis aicinājis nacionālo apvienību izvirzīt jaunu kultūras ministra amata kandidātu. Premjers arī aicināja nacionālo apvienību uz konstruktīvu darbu valdībā.Savukārt nacionālā apvienība iepriekš paziņojusi, ka diskusijas par nākamā kultūras ministra nominēšanu varētu sākties tad, kad būs skaidrs, ka nacionālās apvienības prioritātes nākamā gada budžetā tiks izpildītas. VL-TB/LNNK uzstādījumi ietvēra prasību nākamgad pārtraukt uzturēšanās atļauju piešķiršanu ārvalstniekiem par nekustamā īpašuma iegādi, prasību prioritāri atbalstīt dzimstības veicināšanas pasākumus un sniegt nozīmīgu atbalstu jaunajām māmiņām, kā arī prasību pēc adekvāta finansējuma Latvijas kultūrai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas