Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Vērtēs NA rosinājumu liegt sabiedriskā transporta atlaides trešo valstu pilsoņiem

Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijās Nacionālās apvienības (NA) rosinātās likuma izmaiņas, lai trešo valstu pilsoņiem nevarētu piešķirt braukšanas maksas atvieglojumus sabiedriskajā transportā.

Likumprojekts paredz, ka braukšanas maksas atvieglojumus varētu saņemt Latvijas valstspiederīgie, Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomikas zonas valstu un Šveices pilsoņi, kā arī bezvalstnieki.

Pēc likumprojekta autoru domām, šādas izmaiņas motivēs cilvēkus saglabāt vai iegūt Latvijas valstspiederību, tāpat būšot pozitīva ietekme uz pašvaldību budžetiem.

Deputāti rosināja Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma grozījumus iekļaut šodienas Saeimas sēdes darba kārtībā, tomēr parlamenta vairākums šo priekšlikumu neatbalstīja. Līdz ar to grozījumi tiks vērtēti nākamnedēļ.

Kā ziņots, SIA Rīgas satiksme (RS) braukšanas maksas atlaides piešķir vairākām iedzīvotāju grupām, tostarp - nestrādājošiem pensionāriem. Kā vēstīja TV3 raidījums Nekā personīga, nestrādājošie Latvijas pilsoņi un nepilsoņi bez maksas RS transportlīdzekļos var braukt no 63 gadu vecuma, bet Krievijas, Ukrainas un Baltkrievijas pensionāri agrāk - jau no 55 gadu vecuma.

Par šo jautājumu ir sākušās diskusijas arī Rīgas domes līmenī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas