Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Maxima darbinieks: Uzņēmums ar mums nerēķinās

Kāds Maxima darbinieks, kurš saprotamu iemeslu dēļ vēlējās palikt anonīms, portālam Diena.lv sacīja, ka attieksme pret darbiniekiem Maxima Latvija ir necilvēcīga un briesmīga - tiek pārkāpti visi iespējamie noteikumi. Diemžēl daudzviet, īpaši ārpus galvaspilsētas dzīvojošajiem, nav citu darba vietu alternatīvu, tāpēc darbinieki to arī pacieš.

Darba laika uzskaite esot tikai "papīrītis pie sienas", jo visi darbinieki noteikto darba laiku pārstrādā, papildus samaksu par to nesaņemot. Īpaši traģiski darba apstākļi esot kasieriem. Viņš apstiprina arī iepriekš izskanējušo informāciju, ka kasieriem kasē jāsēž piecas stundas no vietas, netiekot ne pusdienās, ne uz labierīcībām, bet biežā kadru mainība uzņēmumam ir izdevīga – nesen darbā pieņemtie tik ātri neprasīs atvaļinājumu un neizvirzīs citas prasības. Vienubrīd vadības uzstādījums pat esot bijis nepieņemt darbā sievietes reproduktīvajā vecumā.

Atvaļinājums Maxima darbiniekiem tiek piešķirts pa vienai nedēļai četras reizes gadā nerēķinoties ar darbinieka vēlmēm attiecībā uz vēlamo atvaļinājuma laiku, savukārt citam darbiniekam tajā nedēļā jāstrādā "pa diviem" - septiņas dienas bez brīvdienām. Savukārt darbiniekiem, kuri strādā ārā, netiek izsniegti pat mitruma necaurlaidīgi cimdi.

Maxima darbinieks arī atklāj, ka uzņēmuma noliktavas ir tā pārblīvētas, ka pārvietoties pa tām ir problemātiski, nemaz nerunājot par iespēju evakuēties. "Visi iespējamie noteikumi ir pārkāpti. Maxima veikalu boikots ir godam nopelnīts," viņš teica. 

Viņš arī atklāja, ka pēc Zolitūdes traģēdijas uzņēmuma darbiniekiem kategoriski aizliegts runāt ar presi, kā arī vērsties Valsts darba inspekcijā. "Tas notiek Eiropas Savienības valstī, kurā ir vārda brīvība," piebilda darbinieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē