Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Abdulmuslimovs: Latvijā jāveido jauns piena pārstrādes holdings

Uzņēmējs Bislans Abdulmuslimovs pēc koncerna "AB holdings" reorganizācijas un tā kapitāldaļu pārņemšanas atbalsta ideju izveidot piena pārstrādes koncernu kā pretsparu Krievijas investoru izveidotajam "Food Union", kurš, pēc viņa prognozēm, agri vai vēlu tiks pārdots franču kompānijai "Danone".

"Viens ir skaidrs - ja gribam saglabāt vietējo piena pārstrādi, jāveido liels koncerns. Piemēram - AS "Rankas piens", AS "Tukuma piens", AS "Smiltenes piens" - tie ir lieliski uzņēmumi, tomēr to apgrozījums, tirgus daļa un zīmoli nav spēcīgi. Tikai jauns piena pārstrādes holdings varēs veidot pretsvaru AS "Rīgas piena kombināts" (RPK) un AS "Valmieras piens" (VP) apvienotajam koncernam "Food Union"," intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" norādīja Abdulmuslimovs.

Jautāts, kāpēc būtu jāveido pretspars un vai tiek prognozētas izmaiņas piena tirgū, viņš norādīja, ka izmaiņas būs un to shēma būs "visai vienkārša".

"RPK un VP drīzumā nopirks arī Mariapoles piena rūpnīcu Lietuvā, visu apvienos vienā koncernā, palielinot tā vērtību, un tad pārdos Francijas pārtikas koncernam "Danone". Tieši tāpat kā iepriekš "Food Union" īpašnieks francūžiem veiksmīgi pārdeva savu biznesu Krievijā. Nevajag cerēt, ka ir darīšana ar Latvijas patriotu. Viss tiks nopirkts un pārdots," sacīja uzņēmējs.

Tāpat viņš norādīja, ka "Danone" ir nepieciešams tikai Baltijas reģions, loģistika un noliktavu telpas, nevis vietējo pārtikas produktu zīmoli.

"Kas notiks tālāk, uzskatāmi parāda līdzšinējā pieredze. Visas rūpnīcas, ko Latvijā ir nopirkuši ārzemju investori, ir pārvērstas par vienkāršiem cehiem, bet pamatražošana pārcelta pie viņiem. Tad varēs aizmirst par RPK un VP zīmoliem, jo dominēs "Danone" masu zīmoli," prognozēja uzņēmējs.

Tikmēr uz jautājumu, kāpēc pats savulaik nav nopircis "Valmieras pienu", Abdulmuslimovs atbildēja, ka darījumu nokavējis. "Atklāti sakot, vienkārši nokavēju. Gribēju nopirkt un nokavēju tieši vienu nedēļu," sacīja "AB holdinga" īpašnieks.

Savukārt uz jautājumu, kāpēc pērn izjucis darījums ar Aigaram Vaivaram piederošā SIA "DK Daugava" iegādi, viņš norādīja, ka atteicies no darījuma Vaivara nostājas dēļ.

"Mans priekšlikums bija - nopērku 50% uzņēmuma akciju un nodarbojos ar mārketingu un zīmola virzību. Savukārt Vaivara pārziņā paliek produkcijas kvalitāte un ražošana. Mans plāns paredzēja, ka ar "Daugavas" zīmola attīstību nodarbojas SIA "Rēzeknes gaļas kombināts" realizācijas daļa, jo viņi šo darbu pārzina izcili. Tas ir normāli, ka katrs nodarbojas ar to, ko vislabāk prot. Piemēram, Guntis Piteronoks (RGK valdes priekšsēdētājs) no savām desmit darbadienas stundām astoņas pavada cehā, tādēļ produkcijai ir kvalitāte. Andris Bite - SIA "Karavel" lielākais akcionārs - lielāko dienas daļu baltā halātā pavada zivju cehos, burtiski "dzīvo" ražošanā. Teicu Vaivaram - neizgudrosim velosipēdu un darīsim tāpat. Diemžēl darījums nesanāca," rezumēja Abdulmuslimovs.

"AB Holding" ir Abdulmuslimovam 100% piederošā kompānija. Uzņēmuma valdes priekšsēdētāja ir Roza Džamaldajeva, valdē Piterenoks un Bite. "AB Holding" pārtikas ražošanas un pārstrādes uzņēmumi eksportē zivju un gaļas produkciju.

"AB Holding" ietilpst SIA "Rēzeknes gaļas kombināts" AS "Ventspils zivju konservu kombināts", SIA "GoAdventure", SIA "Vērdiņš Pluss", SIA "RGK Security", SIA "A.R. BCC", SIA "AZ-Inter", SIA "Baltic Metal Company", SIA "Bars Security Inkasso", SIA "Baltic Wood Company", SIA "Daugavieši", SIA "Daugavpils gaļas kombināts", SIA "Karavela", SIA "Latbord", SIA "Pildne", SIA "RGK būve", SIA "Skonto FC".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jāpieņem izsvērti un pārdomāt

Par to, kā politiskā diskusija par Krievijas tranzīta kravu plūsmas slēgšanu caur Latvijas ostām izskatās no Liepājas ekonomisko interešu skatpunkta, Apvienotā saraksta (AS) valdes locekli, L...

Process bez rezultāta

Ekonomikas ministra Viktora Valaiņa lēmums bez rezultāta izbeigt konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu izraisīja lielāku vai mazāku šū...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē