Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Advokāts Gobzems aicina autovadītājus apstrīdēt fotoradaru sodus

Fotoradaru uzstādītājiem un Ceļu policijai ir paveicies, ka autovadītāji savu konstitucionālo tiesību nezināšanas dēļ Latvijā līdz šim nav sākuši masveidā tiesā pārsūdzēt fotoradaru sodus, pretējā gadījumā naudas reketa shēma drīz vien sabruktu, savu viedokli Diena.lv pauž advokāts Aldis Gobzems.

Viņš arī norāda: “Jau šobrīd redzams, ka transportlīdzekļu vadītāju pacietības mērs ir pilns, līdz ar to masveidā vēršanās tiesā ar lūgumu atcelt uzliktos sodus, ir tikai laika jautājums. Es aicinu autovadītājus izmantot savas konstitucionālās tiesības, jo nav nekādas jēgas autovadītājiem klusībā vaimanāt. Neesmu mucā audzis un pa spundi barots, tāpēc droši varu teikt – faktiski nezinu nevienu valsti Eiropas Savienībā, kur uz autoceļiem pirms fotorada nebūtu uzstādīta ceļa zīme, kas par to brīdinātu”.

Gobzems uzskata, ka šobrīd izveidotā fotoradaru sistēma ir antikonstitucionāla, jo soda transportlīdzekļa īpašnieku vai turētāju, nevis autovadītāju, kas pārkāpumu veicis: “Saskaņā ar
normatīvajiem aktiem, nav pareizi automātiski uzlikt sodu transportlīdzekļa īpašniekam vai turētājam, jo pie stūres pārkāpuma izdarīšanas brīdī var būt pavisam cita persona. Pēc fotoattēla to nevar noteikt, bet kāpēc transportlīdzekļa īpašniekam vai turētājam būtu jāuzņemas atbildība vadītāja vietā?!”

Sistēma pēc advokāta domām ir antikonstitucionāla arī tāpēc, ka pēc būtības nepilda likumā noteiktās preventīvās funkcijas. Fotoradaru mērķis nav uzlabot ceļu satiksmes dalībnieku drošību uz ceļiem, bet gan labi nopelnīt uz lētticīgu autovadītāju rēķina.
Gobzems norāda, ka pats tiesā ir apstrīdējis uzliktos fotoradara sodus un aicina visus autovadītājus rīkoties līdzīgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē