Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Cēsnieki piedāvā: KM var izvietot pilī, tiesas namā vai klubā

Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs (Vienotība) nesen nācis klajā ar ideju par Kultūras ministrijas (KM) pārcelšanu uz Cēsīm. Kamēr daži ieceri slavē kā centienus dot impulsu reģionu attīstībai, ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) to sauc par "apspriežamu jautājumu", bet valsts pārvaldes eksperti dēvē par "miglas pūšanu acīs", _Diena.

lv_ devās Cēsu ielās, lai noskaidrotu – ko domā vietējie iedzīvotāji un kurā ēkā KM varētu izmitināt.Kaut Rozenberga ideja par KM pārcelšanu uz Cēsīm pēdējās nedēļas laikā piesaistījusi plašu uzmanību, daži aptaujātie cēsnieki par jaunā mēra iniciatīvu dzirdēja pirmo reizi, tomēr neskopojās ar savu vīziju par to, kurā ēkā pārcelšanas gadījumā varētu atrasties KM.Kā absolūts līderis iedzīvotāju vidū tiek izvirzīta vēl topošā jaunā Vidzemes koncertzāle Cēsis, kuru plānots atklāt 31.maijā. "Jaunajā kultūras namā. Tikai. Tā, cik Juris Žagars stāstīja, ir modernākā ēka. Līmenis!" uzskata pulksteņmeistars Anatolijs.

Pretējās domās ir Tamāra. "Kultūras ministrija varētu atrasties Akmens ligzdā. Koncertzālē noteikti nē – tur būtu jānotiek pasākumiem, kurus Kultūras ministrija varētu ienest Cēsīs," portālam Diena.lv pauž Tamāra, piebilstot, ka Akmens ligzda ir ēka, kas atstāj "pamatīguma iespaidu".

"Protams, pirmā doma, kas nāk prātā, ir topošā koncertzāle, taču reālāks variants varētu būt Cēsu rajona tiesas nams. Tas ir pašā centrā, turklāt blakus koncertzālei. Var jau arī Vidzemniekā... arī tas ir turpat blakus," pajoko veikala pārdevējs-konsultants Mārtiņš.

Cēsniece Ivetai pirmā prātā nāk bijusī domes ēka, kurā tagad atrodas Valsts mežu dienesta filiāle, Cēsu olimpiskais centrs, Rīgas Tehniskās universitātes Cēsu filiāle, Latvijas Darba devēju konfederācijas Cēsu daļa, pensionāru biedrība un citas nevalstiskā sektora organizācijas.

Bijušās domes ēkas vārds tiek minēts vairākkārt. Galvenokārt tāpēc, ka "tā ir ēka, kas cēsniekiem uzreiz saistās ar valsts iestādi," argumentē Alise un Signe.

"Kultūras ministrija mierīgi varētu būt Fonokluba trešajā stāvā. Tieši pašlaik tur veicam remontu, lai nebūtu kauns uzņemt ministru," portālam Diena.lv atklāj uz ielas sastaptais kluba pārstāvis Marts Sildniks.

Visai interesantu variantu ieteica arī multimākslinieks-brīvdomātājs Jānis, kurš kā jauno KM ēku ieteica izvēlēties Cēsu Vēstures un mākslas muzeju. "Var jau arī pilī, bet tad būs jāatjauno sabrukušais tornis," domās dalās Jānis.

Jau vēstīts, ka Cēsu pašvaldības priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs, atsaucoties uz Igaunijas pieredzi, nācis klajā ar ideju Kultūras ministriju pārcelt uz Cēsīm.

Rozenbergs skaidro, ka Cēsis jau vēsturiski bijusi kultūras pilsēta un KM pārcelšana dotu spēcīgu impulsu pilsētas tālākajai attīstībai. Valsts pārvaldes eksperti gan ideju vērtē kā neizdevušos, jo tā palielina izmaksas, apgrūtina darbu un arī cerētais ieguvums nav liels.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē