Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ēlerte: Pašvaldības īpašumu izsole pierāda, ka Rīgas domes maks ir tukšs

Saskaņas centra vadītās Rīgas domes iecere rīkot izsoli par vairāku pašvaldībai piederošu īpašumu pārdošanu pierāda, ka populismam ir “īsas kājas”, uzskata Vienotības Rīgas mēra amata kandidāte Sarmīte Ēlerte. Viņa norāda, ka domes uzkrājumi ir iztērēti un pašvaldības maks ir tukšs.

Politiķe arī norāda, ka šo faktu nenoliedz domes finansists Roberts Remess, kurš atzīst - situācija ar budžetu ir slikta. 

"Gāzi grīdā politika un populistiski solījumi. Pašvaldības budžeta izmantošana priekšvēlēšanu spēlēs un naudas tērēšana reklāmas platību iepirkšanā, slikti pārvaldīti uzņēmumi, utt. Vai jābrīnās, ka Rīgas domei ar steigu jāpārdod īpašumi, lai papildinātu pašvaldības budžetu? 40 hektāri pašvaldības zemes blakus lidostai, divu poliklīniku ēkas un māja Rīgas centrā, lombarda un Ceļu pārvaldes akcijas. Rīdziniekiem ir tiesības jautāt Nilam Ušakovam, kā pārdošanas darījumos iegūtā nauda tiks izmantota. Kādiem nolūkiem tiks tērēti gandrīz 25 miljoni latu, kurus dome plāno iegūt?", portālam Diena.lv sacīja Ēlerte.

Viņa piebilst, ka 2013.gada budžets tika veidots ar 35 miljonu latu deficītu. Jau toreiz bija skaidrs – Ušakova un Amerika vadītā dome dzīvo pāri saviem līdzekļiem. Kur palicis iepriekšējo domes sasaukumu atstātais  86 miljonu latu lielais uzkrājums “nebaltām dienām”?

"Jā, pašvaldībai nav jānodarbojas ar biznesu un, jā, pašvaldībai nav jāuztur īpašumi tikai īpašumu dēļ. Taču pašvaldības kungiem jāpiedāvā ilgtspējīga pilsētas attīstības politika un saprātīga saimniekošana ikdienā. Vai ir īstais laiks pārdot vērtīgus Rīgas pašvaldības īpašumus, kad nekustamo īpašumu cenas ir zemas? Vai izsoles būs caurskatāmas? Kādā veidā ir veikta šo īpašumu novērtēšana, nosakot to sākotnējo cenu izsolēs?", vaicā politiķe, piebilstot, ka Latvijas galvaspilsētai vajadzīgi labi saimnieki: "Jaunajai Rīgai nav vajadzīgs saimnieks, kurš dzīvo tikai šodienai. Rīgai ir vajadzīgs saimnieks, kurš spēj piedāvāt ilgtspējīgu politiku un godīgu saimniekošanu, tās īstenošanā apvienojot profesionālus un godīgus ierēdņus, nevis alkatīgus 20% “kalpus”".


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē