Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

IZM: Sistēma "nauda seko skolēnam" nav sasniegusi sākotnējos mērķus

Finansēšanas sistēma "nauda seko skolēnam" pamatā sevi attaisno lielajās pilsētās, kur ir liels skolēnu skaits, savukārt mazajās skolās tā rada problēmas, neattaisnojot sākotnēji izvirzītos mērķus, uzskata izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis.Šos jautājumus savas darbības laikā ministrs akcentējis vairākkārt.

Arī 15.augustā notikušajā preses konferencē par plānotajiem grozījumiem valsts budžeta mērķdotācijas aprēķināšanā pedagogu darba samaksai ministrs kopā ar sociālajiem partneriem - LIZDA un LIVA uzsvēra nepieciešamību, domājot par skolu tīkla pilnveidi, ievērot principu "jo mazāks bērns, jo tuvāk skola". Tāpēc ir viennozīmīgi skaidrs, ka jāsaglabā reģionālās sākumskolas, nodrošinot šo izglītību pēc iespējas tuvāk skolēnu dzīvesvietai, portālam Diena.lv norādīja Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).IZM uzskata, ka vakar, 27.augustā, valdībā pieņemtais lēmums no šā gada 1.septembra atbalstīt pedagogus skolās, kurās audzēkņu skaits ir mazāks nekā 100, paredzot atalgojuma palielinājumu, ir nozīmīgs solis mazo lauku skolu saglabāšanā. Sākot ar jauno mācību gadu, tiek palielināts koeficents 1.-4.klases skolēniem, tā atbalstot vismaz 228 mazās skolas, pamata izglītības iestādēs, kur nepietiekamā skolēnu skaita dēļ nav iespējams ievērot noteikto skolēnu un pedagogu attiecību. Taču, kā norāda V.Dombrovskis, skolotāji nedrīkst kļūt par demogrāfiskās situācijas ķīlniekiem, tāpēc ministrija iecerējusi pārskatīt līdzšinējo principu saistībā ar vispārējās izglītības sistēmas finansēšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas neitrālais statuss

Politiskās diskusijas par iespējamo pievienošanos Ziemeļatlantijas aliansei uzliesmojušas vēl vienā apvienotās Eiropas dalībvalstī – ar savu neitralitāti zināmajā Austrijā.

Strādāt, ne spriedelēt

Aizvakar Saeimas deputāts Jānis Vitenbergs (NA) sociālajā vietnē X dalījās ar savām pārdomām par iemesliem, kādēļ Latvijas mazumtirdzniecības veikalu plauktos ir maz vietējās izcelsmes produktu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē