Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

LAU: ziema pārsteidz nevis ceļu uzturētājus, bet autovadītājus

Autoceļu uzturētāji, kā ik katru gadu, ziemas uzturēšanas sezonai ir sagatavojušies laicīgi un priekšstats, ka ziema ceļu uzturētājus pārsteidz nesagatavotus, esot maldīgs – ziema nesagatavotus pārsteidz autovadītājus, ceturtdien telefonintervijā Latvijas Televīzijas Rīta Panorāmā sacīja Latvijas autoceļu uzturētāja (LAU) valdes loceklis Guntis Karps.

Lai arī pagājušajā naktī dažviet Latvijā gaisa temperatūra jau pazeminājusies zem 0 grādiem – no -2 līdz -4 grādiem bijis Smiltenē, Alūksnē, Gulbenē un Jēkabpilī, sniega tīrīšana vai autoceļu kaisīšana vēl nav bijusi nepieciešama.

Autoceļu uzturētājs ziemai gatavoties sācis jau septembra sākumā un pašlaik visā Latvijā sāls materiālu noliktavas ir tehnoloģiski piepildītas ar 36 000 tonnu sāls, ar ko vajadzētu pietikt līdz šī gada beigām, tāpat sagatavoti 10 000 kubikmetri sāls-smilts maisījums.

Autoceļu uzturēšanai atvēlētais finansējums ir iepriekšējo gadu apjomā un neesot pamata domāt, ka šī ziema ār kaut ko varētu būt sliktāka kā iepriekšējās.

Viņš stāstīja, ka LAU varot tikai aicināt autovadītājus gatavoties ziemai, izvēlēties laika apstākļiem un ceļa segumam atbilstošu braukšanas ātrumu. Īpaši svarīgi tas esot nakts un agrās rīta stundās, kad iespējama melnā ledus veidošanās, kuru vizuāli grūti pamanīt. Arī autoceļu uzturētājiem to grūti pamanīt, jo tas var klāt brauktuvi vien pusstundu-stundu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē