Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

NA: Riga.lv dibināšana rada aizdomas par nesaimniecisku rīcību

"Nacionālajai apvienībai nav pieņemama sasteigta, uz nepietiekamas informācijas balstīta lēmuma pieņemšana," Rīgas domes (RD) Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK frakcijas viedokli pauž deputāts Ģirts Lapiņš, komentējot RD Finanšu un administrācijas lietu komitejas lēmumu par jauna nodibinājuma _Riga.

lv_ dibināšanu. Bez risku novērtēšanas un detalizēta finanšu plāna Finanšu un administrācijas lietu komitejas vadītājs un RD priekšsēdētājs Nils Ušakovs nodeva šo jautājumu balsošanai komitejā. Neizprotamas steigas dēļ šis jautājums iekļauts RD ārkārtas sēdes dienas kārtībā, kas notiks pirmdien, 7. oktobrī. 

Neskatoties uz to, ka Rīgas pašvaldībai pietiek savu resursu, lai gadā izdotu vairāk kā 50 dažāda satura bukletu, brošūru un citu informatīvo materiālu, tiek dibināts atsevišķs nodibinājums, lai izdotu vēl ikmēneša laikrakstu. No funkcionālā viedokļa nav loģiski veidot jaunu struktūru, ja to var uzticēt veikt esošajām RD struktūrvienībām. Tas pats attiecas arī uz mājas lapas www.riga.lv uzturēšanu. Nav saprotams, kādēļ tās uzturēšanu būtu jānodod nodibinājumam, ja līdz šim ar šo funkciju jau esošās RD izpildinstitūcijas tikušas galā. Kā pastāstīja Ģ. Lapiņš, tad šobrīd RD deputātiem nav pat aptuveni zināms, cik rīdziniekiem gadā izmaksās šī nodibinājuma administrēšana, laikraksta izdošana un mājas lapas uzturēšana. Skaidrs, ka finanšu līdzekļi 25 000 latu apmērā, kurus plānots ieguldīt, izveidojot nodibinājumu, segs tikai iecelto valdes locekļu atalgojumu. Cik vēl daudz naudas būs rīdziniekiem no saviem makiem jāatvēl nodibinājumam Riga.lv nav zināms un bez finanšu plāna nav iespējams izvērtēt lēmuma ietekmi uz Rīgas pilsētas budžetu.

Steiga, funkciju dublēšana, nākotnes finanšu plūsmas prognozes neesamība un izvēlētais finansēšanas modelis, piesaistot Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrību līdzekļus, nedod pārliecību, ka nodibinājuma izveide ir saimnieciska rakstura lēmums. Plānots, ka nodibinājuma finanšu avoti būs no pašvaldības kapitālsabiedrībām. Kā paskaidroja Ģirts Lapiņš, šis modelis samazina rīdzinieku kontroli pār līdzekļu izlietojumu. Turklāt daļa no pašvaldības kapitālsabiedrībām jau tiek dotētas no pilsētas budžeta, piemēram RP SIA Rīgas satiksme 2013.gada dotāciju apjoms jau sasniedzis 60,9 miljonus latu, attiecīgi arī daļa no dotācijām nonāks nodibinājuma rīcībā. 

"Pamatojoties uz mūsu rīcībā esošo informāciju un veikto sākotnējo risku analīzi, šobrīd nevaram atbalstīt nodibinājuma Riga.lv dibināšanu. Tā būtu nesaimnieciska rīcība ar rīdzinieku uzticētajiem finanšu līdzekļiem," skaidroja Ģirts Lapiņš.

Piektdien, 4. oktobrī, NA frakcija apsprieda nodibinājuma Riga.lv dibināšanas iniciatīvu. Kā informēja NA frakcijas vadītājas vietnieks Aleksandrs Kiršteins, sasteigtā nodibinājuma Riga.lv veidošana rada aizdomas par Saskaņas centra valdes priekšsēdētāja Nila Ušakova gatavošanos nākošā gada Eiropas Parlamenta un Saeimas vēlēšanām. Savukārt NA frakcijas deputāte Ieva Holma pauda apņēmību cieši sekot līdzi notikumu attīstībai un Valsts valodas likuma normu ievērošanai laikraksta izdošanas gadījumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Asānža lietas noslēgums

Nedēļas vidū pēc vienošanās ar ASV varasiestādēm par daļēju vainas viņam izvirzītājās apsūdzībās atzīšanu brīvību atguva un dzimtajā Austrālijā atgriezās interneta projekta WikiLeaks dibinātājs Džūl...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē