Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Nacionālā apvienība: Norden grāmatas šobrīd nav izmantojamas bērnudārzos

Nacionālā apvienība uzskata, ka būtu bezatbildīgi pirmskolas izglītības iestādēs ieviest Labklājības ministrijas un Norden izdotos mācību līdzekļus, kamēr jautājums nav vispusīgi apspriests ekspertu lokā un tik liela sabiedrības daļa pauž iebildumus.

Lai sāktu diskusiju par pirmskolas izglītības iestādēm paredzēto grāmatu „Diena, kad Rūta bija Rihards” un „Diena, kad Kārlis bija Karlīna” piemērotību mācību procesam un bērnu interesēm, Nacionālā apvienība jau rosinājusi šo jautājumu iekļaut Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas sēdes darba kārtībā.

Nacionālā apvienība atbalsta dzimumu līdztiesības mērķi un uzskata, ka iejūtības veicināšana ir vienmēr atbalstāms uzdevums. Tai pat laikā metodes, kādas pirmskolas izglītības iestādēm tiek rekomendētas, lai šo uzdevumu sasniegtu, šķiet neadekvātas.

Nacionālā apvienība pauž pateicību aktīvajiem Latvijas pilsoņiem, kas izrādījuši ieinteresētību un aktivitāti, iestājoties par izglītojamo bērnu un sabiedrības interesēm.

Vienlaikus aicinām Labklājības, kā arī Izglītības un zinātnes ministriju lielāku vērību pievērst tam, lai izglītības procesā popularizētu ģimenes vērtības un tradicionālo kultūru. Tieši šis virziens no valsts puses ir atbalstīts nepietiekoši un uzskatāms par izglītības sistēmas vienu no būtiskākajām misijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē