Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

papildināts (14:47) - Kozlovskis: Ja mums būtu Tobago, Benesu Aijo varētu izsūtīt uz turieni

Iespējams, ka uz Ukrainas robežas aizturētajam nacionālboļševikam un Latvijas pilsonim Benesam Aijo pilsonību atņemt nemaz nebūs iespējams. Gadījumā, ja izrādīsies, ka Aijo nav citas pilsonības, faktiski nav statusa, ko piešķirt vietā. Tādējādi viņu arī nevarēs izsūtīt no valsts, intervijā LNT raidījumam 900 sekundes piektdien norādīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

"Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē iniciētā lieta ir saistīta arī ar to, lai noskaidrotu, vai Benesam Aijo ir citas valsts pilsonība. Diemžēl, ja Aijo ir tikai Latvijas pilsonība, mēs viņu nevaram izraidīt. [..] Ja mums būtu Tobago, varbūt varētu aizsūtīt uz turieni, bet diemžēl faktiskā situācija ir tāda, kāda ir," ironiski izteicās Kozlovskis.Ministrs uzsvēra – lai personai atņemtu pilsonību, jābūt statusam, ko piešķirt vietā.

Vēlāk Kozlovskis atvainojies par savu neveiksmīgo salīdzinājumu, uzsverot, ka atbilde uz jautājumu nekādā gadījumā nebija vērsta pret kādu etnisku grupu vai rasi. "Atvainojos, ja tas kādu aizskāris," aģentūrai LETA sacīja ministrs.  Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde ierosinājusi pārbaudi par Aijo darbību Ukrainā un noskaidro, vai viņš brīvprātīgi iestājies kādas citas valsts bruņotajos spēkos vai militārā organizācijā un vai viņam ir vēl kādas citas valsts pilsonība.

Jau vēstīts, ka ceturtdien, 8.maijā, Ukrainas robežsargi aizturējusi nacionālboļševiku aktīvistu Benesu Aijo, kurš vēl ar diviem citiem cilvēkiem centies nelegāli iekļūt Ukrainā, apejot robežpunktu.

Ziņa papildināta ar 4.rindkopu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē