Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

papildināts ar Kozlovska komentāru par izmeklēšanu - Bērziņš: Traģēdijas sabiedriskās izmeklēšanas komisija - acīmredzamais neticamais

Veids, kā tika veidota Zolitūdes traģēdijas sabiedriskās izmeklēšanas komisija, nav pieņemams, lai gan pats princips, ka šāda komisija jāveido, ir atbalstāms, norāda Valsts prezidents Andris Bērziņš. Vienlaikus viņš atzīst - oficiālās izmeklēšanas iestādes dara visu, kas ir to spēkos.

"Tādas komisijas veidošana droši, ka ir nepieciešama šādā situācijā. Bet tas veids, kā tas tika radīts, man tas atgādina drusku no tādas sērijas - "acīmredzamais neticamais"," ceturtdien intervijā LNT raidījumam 900 sekundes komentēja Bērziņš.

"Šobrīd man neviens nespēj izskaidrot, kur tas sabiedriskais ir tajā komisijā," viņš piebilda. "Vai tur nav sajaukts tas nosaukums. (..) Man nav padoma, es nezinu, kā rīkojas citās valstīs, kādā veidā viņu veidot," vienlaikus atzina Bērziņš, piebilstot tomēr, ka pēc viņa saprašanās šādā komisijā vajadzētu būt "kādam kaut vai pensionētam celtniekam, kuram būtu sabiedrības uzticība".

Savukārt ar oficiālajām izmeklēšanas iestādēm, viņaprāt, neko pārmest nevar. "Nav pamata domāt, ka izmeklēšanas un uzraudzības iestādes nedarītu visu, kas viņu spēkos," atzina Bērziņš, piebilstot gan, ka diemžēl Latvijā grūti saņemt juridiski precīzu tehnisko ekspertīzi.

Tomēr eksperti atrasti, un patlaban no 14 ekspertīzēm "lielums ir fināla stadijā" un process notiek atbilstoši iespējām, uzsvēra prezidents.

Savukārt iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Reformu partija) LNT pastāstīja, ka izmeklēšanas ekspertīžu noslēgums iekavējies būvnieku neatsaucības dēļ. Runāts ar vairākiem būvniekiem, taču trūcis atsaucības sagruvušās ēkas stiprināšanā, tādēļ izmeklētāji nav varējuši veikt pamatekspertīzi drupās, jo izmeklētājiem bez ēkas nostiprināšanas tajās atrasties ir bīstami.

Tagad gan beidzot šis jautājums atrisināts, būvnieks, kuru ministrs gan nenosauca, atrasts, vēl gan ar to jāvienojas par termiņiem, cik ātri nostiprināšana tiks veikta.

Kozlovskis arī atzina, ka šī ekspertīze sabrukušā veikala drupās uzskatāma par "vienu no galvenajām atslēgām".

Vienlaikus ministrs uzsvēra, ka izmeklēšana notiek intensīvi un viņam nav nekāda pamata apšaubīt izmeklētāju pielietoto taktiktu.

Papildināts ar iekšlietu ministra Riharda Kozlovska teikto.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē