Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

VARAM: VK paziņojumi par pašvaldību melnajām kasēm bija tikai "izgājiens sabiedriskajā telpā"

Valsts kontroles (VK) skaļie paziņojumi par pārkāpumiem un tā dēvētajām melnajām kasēm pašvaldībās bijis tikai skaļš "izgājiens sabiedriskajā telpā", kas grāvis pašvaldību prestižu, norāda Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretāra vietniece reģionālās attīstības jautājumos Ilona Raugze.

"Kad mēs noklausījāmies presē šo ziņu, tad mums radās iespaids, ka pašvaldības tiešām ir pieļāvušas ārkārtīgi lielus, nozīmīgus pārkāpumus un ka mums tagad droši vien būs jāiedarbina stingrākie pārraudzības instrumenti, kas, piemēram, ir priekšsēdētāja atstādināšana," trešdien intervijā Latvijas Radio pastāstīja Raugze.

Tomēr, pēc rūpīgas iepazīšanās ar ziņojumu, atbildīgā ministrija secinājusi, ka pārkāpumi nebūt nav tik lieli kā iztēlots.

"Kad mēs palasījām un rūpīgi iepazināmies ar šiem Valsts kontroles revīzijas ziņojumiem, jāsaka, ka mēs  neieraudzījām tur nevienu pamatojumu par melnajām kasēm, tas bija diemžēl tikai un vienīgi tāds izgājiens sabiedriskajā telpā. Pašvaldību reputācija tika līdz ar to diezgan būtiski grauta, jo tas, ko jūs varat īzlasīt pašos VK ziņojumos - tikai un vienīgi konstatējumi par grāmatvediska rakstura pārkāpumiem, kurus pašvaldības atzīst un ir gatavas novērst. Mēs šeit runājam par grāmatvedības uzskaites neprecizitātēm," uzsvēra ierēdne.

Viņa arī piebilda - ja tiek konstatēta pašvaldības finanšu līdzekļu izsšķērdēšana, VARAM pienākums ir vērsties tiesībsargājošajās iestādēs, jo ministrija tikai seko līdzi tam, ko dara pašvaldības.

Jau vēstīts, ka šā gada rudenī Valsts kontrole nāca klajā ar paziņojumu, ka vairākās pašvaldībās konstatējusi tā dēvētās melnās kases un nelietderīgus tēriņus. Tā, piemēram, Līgatnes pašvaldība publiskos līdzekļus tērējusi, piemēram, šovam Samantas Sex Songs un striptīza dejotājiem

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē