Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

NA sola neprasīt papildu amatus jaunajā valdībā

Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA), kuras pārstāvji izteikuši vēlmi savā pārziņā atstāt Kultūras ministriju, vēlētos saglabāt atbildību arī par tieslietu jomu, taču sola nesākt cīņas par papildu krēsliem.

"Nacionālā apvienība šo situāciju neizmantos, lai cīnītos par krēsliem un amatu pārdali, bet vajadzības gadījumā ir gatava uzņemties atbildību arī par kādām citām jomām," pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu žurnālistiem sacīja viens no NA līderiem Raivis Dzintars.

Viņš uzsvēra, ka NA atbalsta prezidenta redzējumu, ka profesionāla rīcībspējīga valdība izveidojama maksimāli drīz, turklāt būtisks ne tikai premjers, bet visa valdība, uzsvēra Dzintars.

NA līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš piebilda, ka Valsts prezidents ir ļoti atzinīgi izteicies par pavisam nesen iecelto kultūras ministri Daci Melbārdi, līdz ar to ir cerības un iespēja, ka viņa turpinās darboties šajā amatā.

NA drīzumā plāno tikties ar pārējiem potenciālajiem koalīcijas partneriem, lai paustu savu redzējumu un vienotos par sadarbību. Būtiskākie līdz 12.Saeimas vēlēšanām izdarāmie darbi būtu Satversmes preambulas pieņemšana, termiņuzturēšanās atļauju regulējums, LMT un Lattelecom privatizācijas pārraudzība un vēl citi jautājumi.

"Starta šāviens ir dots," teica Dzintars.

Valsts prezidents otrdien un trešdien uz valdības veidošanas sarunu raundu sasaucis visas Saeimā pārstāvētās partijas, lai runātu par jaunās valdības izveidi pēc tam, kad pagājušajā nedēļā, uzņemoties politisko atbildību par Zolitūdes traģēdiju, premjers Dombrovskis paziņoja par demisiju. Viņa vadībā valdība gan turpina strādāt līdz jauna Ministru kabineta izveidei.

Otrdienas rītā pēc sarunām ar Valsts prezidentu tapa skaidrs - Vienotība pretēji Saskaņas centra politiķiem uzskata, ka eksperimentiem ar profesionāļu valdību nav laika un jaunajai valdībai uz paplašinātās koalīcijas bāzes ar Zaļo zemnieku savienību (ZZS) jāsāk strādāt uzreiz pēc apstiprināšanas.

Trešdien prezidents tiksies arī ar Reformu partijas un ZZS pārstāvjiem un savu viedokli par jaunās valdības aprisēm paudīs pēc tikšanās ar premjeru Valdi Dombrovski (Vienotība). 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas