Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nacionālā apvienība un LRA darbam Rīgas domē novelk sarkanās līnijas arī pret GKR

Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) un Latvijas Reģionu apvienība (LRA) pēc Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām tomēr nebūs gatava sadarboties arī ar iepriekšējās koalīcijas partiju Gods kalpot Rīgai (GKR).

To šodien tviterī paziņoja domes deputāta amata kandidāts, kurš VL-TB/LNNK un LRA kopīgajā vēlēšanu sarakstā iekļauts ar 24.numuru, Jānis Ratkevičs.

"Vakar kandidātu sapulcē tika novilkta sarkanā līnija arī pret GKR. Tā kā ar viņiem koalīciju arī netaisīs," raksta Ratkevičs.

Iepriekš intervijā aģentūrai LETA apvienības vēlēšanu saraksta līderis Einārs Cilinskis uzsvēra, ka apvienība nesadarbosies ar Saskaņu un tās "atlūzām", bet, lai neiedzītu strupceļā nākamās koalīcijas veidošanu, pret GKR striktas sarkanās līnijas novilktas neesot.

Kā aģentūrai LETA skaidroja LRA valdes priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, kurš sarakstā iekļauts ar otro numuru, vakar notikusi VL-TB/LNNK Rīgas nodaļas sēde, kurā runāts par minēto jautājumu.

Viņš atzina, ka sākotnēji bija vienošanās, ka nākamajā domē Saskaņai un tās "atlūzām" jāpaliek dziļā opozīcijā. Taču attiecībā uz GKR pozīcija bijusi pielaidīgāka un tikušas modelētas situācijas, kā veidot jauno koalīciju, lai pie varas nenonāktu Saskaņa.

Taču tagad, redzot, ka šādu pozīciju nav iespējams vienkārši izskaidrot vēlētājiem, vakar nolemts nesadarboties arī ar šo bijušās koalīcijas flangu.

Lūgts skaidrot, ko politiķi darīs, ja tomēr jaunajā domē nebūs pārstāvēti pietiekamā daudzumā, lai izveidotu koalīciju bez GKR, Smiltēns norādīja, ka ir dažādi iespējami risinājumi. Tas esot atkarīgs no tā, cik vienai un otrai pusei būs deputātu domē. Manevra iespējas esot, piemēram, nevarot izslēgt pretējā flanga šķelšanos, piebilda Smiltēns.

Politiķis uzsvēra, ka VL-TB/LNNK un LRA nolēmusi maksimāli visus spēkus veltīt, lai iegūtu vēlētāju atbalstu un nebūtu jautājumu par koalīcijas veidošanu bez Saskaņas un GKR. "Jāņem slota un vecā vara jāizmēž no domes", teica Smiltēns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas