Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Tomēr kavējas ar Melbārdes oficiālu virzīšanu

Nacionālā apvienības Visu Latvijai! - Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) valde un frakcija kopsēdē trešdien tomēr vēl nemaz nelēma par oficiālu kultūras ministra amata kandidāta izvirzīšanu un plāno to darīt tikai pirmdien, 28.oktobrī, portālam Diena.lv teica viens no NA līderiem Gaidis Bērziņš.

NA pagājušajā nedēļā beidzot nosauca pašreizējo Latvijas Nacionālā kultūras centra direktori Daci Melbārdi kā kandidāti uz kultūras ministra amatu, taču galīgo lēmumu par viņas oficiālu izvirzīšanu atlika, līdz būs notikusi Melbārdes tikšanās ar Kultūras aliansi. Šī saruna veiksmīgi notika pirmdien, 21.oktobrī, līdz ar to vairs nav nekādu šķēršļu Melbārdes kandidatūras izvirzīšanai. Par viņas kandidatūru labvēlīgi izteikušies koalīcijas partneri, kā arī Valsts prezidents un bijušie kultūras ministri.

Tomēr lēmumu par viņas izvirzīšanu plānots pieņemt pirmdien, 28.oktobrī, jo neesot nekāda iemesla steigai un bijuši steidzamāki darba kārtības jautājumi. Otrdien, pēc tam, kad NA valde būs izvirzījusi Melbārdes kandidatūru, koalīcijas sadarbības padomes sēdē uzreiz varēs informēt par Melbārdes kandidatūru uz ministres amatu. Balsojums par Melbārdes apstiprināšanu amatā plānots un varētu notikt 31.oktobrī, sacīja Bērziņš. 

Melbārde iepriekš pastāstīja, ka, kļūstot par ministri, būtu gatava šo amatu ieņemt uz ilgāku laiku.

Jau ziņots, ka pēc skaļajiem skandāliem ar Latvijas Nacionālās operas vadības nomaiņu premjers atlaida kultūras ministru Žanetu Jaunzemi-Grendi (NA) un aicināja nacionālo apvienību izvirzīt jaunu kultūras ministra amata kandidātu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas