Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Vēršas Drošības policijā par PSRS karogu izvietošanu Spilves lidostā

Rīgas domes nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (NA) frakcija trešdien vērsās Drošības policijā ar lūgumu ierosināt krimināllietu par 14.septembrī notikušo iespējamo pārkāpumu - PSRS un Latvijas PSR karogu izvietošanu publiski redzamā vietā Rīgā, laukumā pie Spilves lidostas.

Karogi bijuši izvietoti laukumā pie lidostas un bijuši publiski apskatāmi, portālu Diena.lv informēja NA preses sekretāre Laila Ozoliņa.

Rīgas domes NA frakcijas deputāti uzskata, ka šāda rīcība ir nepieļaujama, un lūdz izvērtēt pasākuma organizētāju atbildību atbilstoši Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumam. Minētais likums nosaka, ka publiskos pasākumos ir aizliegts izmantot bijušās PSRS, bijušo PSRS republiku un nacistiskās Vācijas karogus.

"Totalitāro režīmu slavināšana un simbolikas lietošana Latvijā ir aizliegta, tāpēc uzskatām, ka komunistiskās un padomju savienības atribūtikas izvietošana publiskai apskatei ir necienīga attieksme pret valsti un apdraud drošību," norāda  Rīgas domes frakcijas deputāts Ritvars Jansons.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Naktī vietām gaidāms pērkona negaiss

Tuvākajā diennaktī Latviju no rietumiem šķērsos aukstā atmosfēras fronte, kas naktī uz sestdienu daudzviet atnesīs īslaicīgu lietu, prognozē sinoptiķi.

Jēkabpilī pārspēts jūnija karstuma rekords

Piektdien Zīlānu novērojumu stacijā, Jēkabpilī, gaisa temperatūra sasniedza +32,9 grādus, pārspējot ne tikai 28.jūnija, bet arī visa mēneša karstuma rekordu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas