Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Hokejists Lauris Dārziņš: Labdarība ir jāizjūt

Svētdien, 13. decembrī, Arēnā Rīga notiks labdarības akcijai Eņģeļi pār Latviju veltīta hokeja spēle starp hokeja klubu _Dinamo Rīga un Dinamo Minska_. Laukumā būs arī hokejists Lauris Dārziņš.

Kādās noskaņās jums šogad paiet Adventes laiks?

Divējādās. Gribētos vairāk laika pavadīt ar ģimeni, bet ir sezonas pirmā puse un vēl tagad – decembra sākumā – izbraukumi. Veiksmīgi gan sanācis, ka tieši Adventes svētdienās esmu bijis mājās. Nav bijis daudz laika gatavoties, bet, cepuri nost, sieva ir parūpējusies – mājās tiešām ir tāda noskaņa, kādai tai vajadzētu būt decembrī. Vienu dienu aizbraucām uz mežu, salasījām materiālus Adventes vainagam. Es piedalījos lasīšanā, sieva – taisīšanā. Rezultātā Adventes vainadziņš arī ir, un viss ir smuki. 

Rīgas Dinamo ik pa laikam iesaistās kādā labdarības akcijā un sadarbojas ar labdarības organizācijām. Kāpēc jums personīgi tas ir svarīgi?

Tā ir tāda lieta, par kuru ne tev īsti gribas daudz runāt, ne tu māki par to runāt. Tas vienkārši ir kaut kāds sirds un dvēseles stāvoklis. Tās vairāk ir sajūtas, ka komanda vai es pats piedalos ar labdarību saistītās lietās. Līdzīgi, ja mēs runātu par sportu un tu prasītu – kā tu jūties, kad iemet vārtus? Man būtu ļoti grūti to aprakstīt – ir forši, ir ļoti liels prieks, bet tā sajūta ir unikāla.

Svētdien jums būs labdarības spēle ar Minskas Dinamo, sabiedrībai un līdzjutējiem atgādinot par akciju Eņģeļi pār Latviju. No katras pārdotās biļetes viens eiro tiks palīdzībai bērniem. Līdzjutēju vidū būs arī Bērnu slimnīcas personāls, Valsts prezidents ar kundzi. Vai laukumā tāpēc jutīsieties citādi?

Tā ir laba platforma, skatuve, kur adresēt šādas lietas un atgādināt cilvēkiem par to, bet mums kā spēlētājiem tas tomēr ir sports. Tā ir īpaša diena, bet katra spēle prasa no mums rezultātu; kad sākas spēle, domā par komandas un savu sniegumu. Mums spēles ir bijušas arī Ziemassvētku vakarā, bet tāpēc neviens mums neļauj lidināties mākoņos.

Ar Bērnu slimnīcu Rīgas Dinamo sadarbība bijusi arī iepriekš.

Jā, jau neskaitāmas reizes Dinamo ir viesojies pie bērniem gan slimnīcā, gan citās iestādēs. Vēl pirms devos spēlēt uz Krieviju, biju Bērnu slimnīcā. Toreiz apmainījāmies ar enerģiju – bērni mums deva papildu stimulu, un es ceru, ka to viņiem devām arī mēs. Atceroties pats sevi, kad biju bērns, – tas tomēr bija īpaši satikt kādus sportistus. Arī kā tēvam man tas ir svarīgi. Nav divu domu, ka jāpalīdz un jāizbrīvē laiks, ja mums to lūdz.

Visu Annas Strapcānes interviju ar Lauri Dārziņu lasiet 11.decembra žurnālā SestDiena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Miljoni, ērgļi un svētki

Šogad krāsosiet, slēpsiet, meklēsiet vai ripināsiet? Lai gan olu rādīšana jau labu laiku politiski folklorizējusies, svētku noskaņa ir tepat līdzās, gribas smaidīt un aicināt pavasari beidzo...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata