Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Lukašenko dēls iejuties troņmantnieka lomā

Baltkrievijas prezidenta vēlēšanas svētdien, visticamāk, pagarinās Aleksandra Lukašenko pilnvaras pie mūsu kaimiņvalsts stūres. Baltkrievijā viņš valda jau vairāk nekā 20 gadu, bet ar Lukašenko ģimeni baltkrieviem var nākties sadzīvot vēl krietni ilgāk, jo līdera lomai tiek gatavots 11 gadu vecais Lukašenko dēls Nikolajs.

Kamēr citi baltkrievu bērni 1.septembrī posās uz skolu, mazais Nikolajs (mīlīgāk dēvēts par Koļu) sēdās lidmašīnā, lai kopā ar tēti dotos oficiālā vizītē uz Ķīnu. Oktobra sākumā Koļam atkal bija jāpošas tālam lidojumam: šoreiz uz Ņujorku, lai piedalītos ANO Ģenerālās asamblejas sēdē. Amerikas brauciena laikā viņš pamanījās arī pozēt fotogrāfiem kopā ar tēvu, ASV prezidentu Baraku Obamu un viņa sievu Mišelu.Koļa jau sen ir pieradis apgrozīties tik smalkās aprindās, jo ar tēva gādību ticies ar daudzu pasaules valstu līderiem, Vatikānā pabijis vizītē pie Romas pāvesta, Sočos vērojis olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju, bet dzimtajā Baltkrievijā piedalījies siena pļaujā kopā ar franču aktieri Žerāru Depardjē.Pēdējos gados tēvs un dēls ir gandrīz nešķirami, un mazais Nikolajs regulāri pavada tēvu viņa ārvalstu vizītēs. Dažviet bērna klātbūtne oficiālās ceremonijās izraisa neizpratnes pilnus skatienus, bet Aleksandrs Lukašenko, šķiet, par šādu uzmanību nemaz nav samulsis. Viņa režīma kritiķi gan uzskata, ka Lukašenko ar savu rīcību apkauno Baltkrieviju. "Viņš braukā pa pasauli un ignorē diplomātisko etiķeti. Loma, kas būtu jāpilda viņa sievai, tiek uzticēta bērnam," spriež baltkrievu opozīcijas politiķis Anatolijs Ļebedko.Baltkrievijas sabiedrība par tāda Koļas eksistenci uzzināja tikai 2007.gadā, jo puisēns ir prezidenta ārlaulības dēls un sākumā tika slēpts no sabiedrības. 61 gadu vecais Lukašenko joprojām skaitās precējies ar savu pirmo un vienīgo oficiālo sievu, 60 gadu veco Gaļinu. Taču viņi jau gadiem ilgi dzīvo šķirti, jo 1994.gadā, kad bijušais kolhoza priekšsēdētājs Lukašenko tika ievēlēts par Baltkrievijas prezidentu, viņam nācās pārcelties uz pastāvīgu dzīvi Minskā, bet sieva palika provincē, kur dzīvo joprojām.Laiku pa laikam parādījās baumas ar Lukašenko dēkām ar citām sievietēm, un vienas šādas dēkas rezultātā 2004.gadā pasaulē nāca Koļa. Viņa mātes vārds oficiāli joprojām nekur nav minēts; Lukašenko vienīgi izteicies, ka Koļas māte esot ārste. Baltkrievijas mediji spriež, ka tā ir izskatīgā blondīne Irina Abeļska, kas savulaik bijusi Lukašenko personīgā ārste. Puisēns nekad nav redzēts kopā ar māti; viņš vienmēr parādās tikai Lukašenko sabiedrībā. Kad amerikāņu pētnieks Grigorijs Joffe, kurš sarakstījis grāmatu par Lukašenko, uzdeva viņam jautājumu par bērna māti, Lukašenko atbildējis: "Māte viņu redz droši vien ne biežāk kā citi pa televizoru. Tas ir mans dēls, kas izaudzis man rokās. Pat negribu runāt, kā tas viss tā sanācis – varbūt izstāstīšu, kad vairs nebūšu prezidents."Visu rakstu par Baltkrievijas prezidentu un viņa dēlu lasiet žurnāla Sestdiena 9.oktobra numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Pavasara konstruktors

Domājot par pavasari, neizbēgami nāk prātā kustība – asnu spraukšanās no zemes, pumpuru sprādzieni, augšana un tiekšanās pret gaismu. Un tāpēc šķiet, ka pavasarī arī mākslā tik ļoti iederas deja, it ...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata