Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Varu eirozonas trešajā lielākajā ekonomikā ir pārņēmuši populisti, kas iepriekš aģitēja par Itālijas atteikšanos no eiro, sola aizstāvēt valsti no migrantiem un vēlas draudzēties ar Krieviju

Itālijas bīstamie lāpītāji

"Itālija vispirms" – ar šādu saukli martā notikušajās Itālijas parlamenta vēlēšanās startēja galēji labējā partija Ziemeļu līga. Lozungs nepārprotami bija aizgūts no ASV prezidenta Donalda Trampa repertuāra. Partijas vadītājs Mateo Salvīni ir kaislīgs Trampa fans, kas apgalvo, ka viņam pirmajā vietā ir itāļu intereses, ko apdraudot migrantu "uzbrukums" un Eiropas Savienības (ES) sankcijas pret Krieviju. Kopš vēlēšanām Salvīni ir kļuvis par Itālijas ietekmīgāko politiķi.

Top komentāri

precizējums
p
Citāts: "galēji labējā partija Ziemeļu līga". Pirmkārt, tā ir nevis "Ziemeļu līga", bet gan vienkārši "Līga". 1989.gadā bija apvienojušas šāda partijas: Lombardijas līga, Venēcijas līga, Pjemontas autonomisti, Ligūrijas apvienība, Emīlijas-Romanjas līga un Toskānas apvienība, lai izveidotu kopīgo Ziemeļu līgu. Tagad tā ir vienkārši Līga. Lai gan populārāka ziemeļos, tai atbalsts ir arī dienvidos, pirms nedēļas notikušajās pašvaldību vēlēšanās Sicīlijas 2.lielākajā pilsētā tā ir ieguvusi 52%. Otrkārt, Līga nebūt nav galēji labējā partija. Ja "Diena" būtu definējusi, kas tās uztverē ir galēji labējais, tad būtu cita lieta. Katrā no 28 ES dalībvalstīm 60%-80% pilsoņu uzskati ir vairāk vai mazāk līdzīgi Līgas uzskatiem. Vai 60%-80% eiropiešu ir galēji labējie? Ja jā, tad Eiropa drīz būs galēji labējā, latviski runājot: ļoti laba.
precizējums
p
Citāts: "kas jau ir izpelnījusies kritiku". Kurš tad kritizē? Kurš? Sorosa stipendiāti? Komunisti un sociālisti? Vel kādi margināļi? Visās ES dalībvalstīs pilsoņu vairākums ir pret imigrantu uzņemšanu. Ja visās valstīs valdība īstenotu savas tautas gribu (sava valsts vispirms), tad Eiropā netiktu uzņemts neviens imigrants un nevienam potenciālajam imigrantam pat prātā neienāktu doties uz Eiropu, jo viņš skaidri zinātu, ka viņu tur, maigi izsakoties, neviens negaida.
precizējums
p
Citāts: "Līgas prioritāte bija nelegālā imigrācija". Ne tikai Līgas prioritāte, bet arī visas sabiedrības prioritāte. Gandrīz visās ES dalībvalstīs sabiedrība uzskata imigrāciju par vislielāko problēmu, jau vairākus gadus šī problēma apsteidz citas, kādreiz par vissvarīgākajām uzskatītās problēmas. Ja vēlēšanās Līga ir ieguvusi 17% balsu, tad pēc imigrantu kuģu neielaišanas Itālijas ostās tās atbalsts ir sasniedzis 29%.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Miljoni, ērgļi un svētki

Šogad krāsosiet, slēpsiet, meklēsiet vai ripināsiet? Lai gan olu rādīšana jau labu laiku politiski folklorizējusies, svētku noskaņa ir tepat līdzās, gribas smaidīt un aicināt pavasari beidzo...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata