Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Samoilovs/Šmēdiņš svin uzvaru arī otrajā pasaules čempionāta mačā

Latvijas vadošais pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš pirmdien Hamburgā guva uzvaru arī otrajā pasaules čempionāta mačā.

K apakšgrupas mačā ar 11.numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš ar rezultātu 2-0 (21:19, 25:23) pieveica šveiciešus Adrianu Haidrihu/Mirko Gersonu, kuri sacensībās izlikti ar 35.numuru.

Latvijas pārim mačs nesākās veiksmīgi, jo nācās nonākt iedzinējos ar pāris punktiem, taču pirmā seta vidū izdevās cīņas gaitu izlīdzināja un pēc tam jau pārņēma vadību, ko beigās izdevās nosargāt (21:19). Uz viļņa Samoilovs/Šmēdiņš sāka arī otro setu un ieguva četru punktu vadību, tomēr šoreiz jau cīņas ritējumu izdevās mainīt šveiciešiem, kuri tehniskajā pārtraukumā devās jau ar viena punkta pārsvaru (11:10). Otrā seta izskaņa aizritēja spraigā cīņā, tomēr teju visu laiku viena punkta pārsvars piederēja Haidriham/Gersonam, kuri ieguva pāris setbumbas.

Tiesa, Latvijas vadošais duets nepadevās un ikreiz tās atspēlēja, turklāt beigās arī izrāva uzvaru ar 25:23.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka čempionāta pirmajā spēlē Samoilovs/Šmēdiņš ar 2-0 (21:15, 21:15) pieveica čīliešus Ignasio Alehandro Zavalu/Gasparu Lammelu, kuriem ir 38.numurs.

Trešdien spēkosies ar kanādiešiem Semu Pedlovu/Semu Šekteru (14.), kuri turnīra ievadā divos setos zaudēja Šveices pārim.

Apakšgrupā pēc divām kārtām Samoilovs/Šmēdiņš ir pirmajā vietā, pa vienam panākumam guvuši Haidrihs/Gersons un Pedlovs/Šekters, kamēr čīlieši cietuši neveiksmes abās cīņās.

Tikmēr vietu izslēgšanas turnīrā jau garantējušās Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka pirmdien plkst.15 B apakšgrupas trešajā spēlē tiksies ar vācietēm Leoniju Kercingeri/Sāru Šnaideri.

Graudiņa/Kravčenoka izliktas ar 26.numuru, bet vācietēm ir 47.numurs.

Kā vēstīts, pirmajā spēlē Latvijas sieviešu duets ar 2-0 (21:15, 21:16) pārspēja polietes Kingu Vojtašiku/Katažinu Kocjoleku, kurām piešķirts 23.numurs, bet otrajā duelī ar 2-0 (21:14, 21:15) apspēlēja ar otro numuru izliktās austrietes Katarinu Šicenhoferi/Lenu Plesučnigu.

Divas uzvaras divās spēlēs Kravčenokai/Graudiņai ļauj atrasties kopvērtējuma vadībā. Tikmēr Vācijas duets aizvadījis divas trīs setu cīņas, uzvarot polietes, bet zaudējot austrietēm.

Jau ziņots, ka Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs turnīru sākuši ar divām uzvarām, tādējādi nodrošinot ceļazīmi uz izslēgšanas turnīru. Viņi nākamo spēli aizvadīs otrdien.

Pasaules čempionātā 48 pāri sadalīti 12 apakšgrupās pa četriem katrā. Pēc viena apļa turnīra katras grupas divas labākās vienības, kā arī četri no 12 trešo vietu ieguvējiem kvalificējas izslēgšanas sacensībām. Savukārt pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas tiks salozētas pa pāriem un cīnīsies par vēl četrām ceļazīmēm uz izslēgšanas turnīru.

Pasaules čempionāts Hamburgā notiks līdz 7.jūlijam. Pasaules čempionu titulus izcīnījušie dueti savām valstīm nodrošinās ceļazīmes uz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Pirms diviem gadiem notikušajā pasaules čempionātā labākais duets no Latvijas bija Samoilovs/Šmēdiņš, kuri aizkļuva līdz turnīra astotdaļfinālam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Piesārņotākais gaiss – Āzijā

Varam atviegloti nopūsties – rīdzinieki elpo tīrāku gaisu nekā liela daļa pasaules metropoļu iedzīvotāju. Šveices gaisa kvalitātes tehnoloģiju kompānijas IQAir uzturētajā piesārņotāko pasa...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata