Laika ziņas
Šodien
Apmācies

Vieglas pusdienas

Nu jau arī mazdārznieku siltumnīcās ienākas tomāti – sarkani, rozīgi, dzelteni, brūni, strīpaini un vēl visādi. Tomātu daudzveidība izceļas arī garšā, vieni ir saldāki, otri skābāki, un garšu atšķirības vajag izmantot ēdienos.

Ceptā tomātu zupa ar gorgonzolu

Manuprāt, visgaršīgākās tomātu zupas sanāk no cepeškrāsnī ceptiem tomātiem, klāt pieliekot arī sīpolus, ķiplokus un garšaugus. Pēc tam visu atliek tikai sablendēt un gatavs!

SASTĀVDAĻAS

  • dažādi tomāti (2 palieli sarkani tomāti un ap 200 g dzeltenu ķirštomātiņu)
  • 1 neliela sarkanā paprika
  • 1 vidējs baltais sīpols
  • 2 ķiplokdaiviņas
  • krietna šķipsna svaiga timiāna, nobraucīta no zariņiem
  • olīveļļa
  • pāris zariņu svaiga bazilika 1 tējk. harisas pastas (ja vēlas asāku zupu)
  • sāls, pipari pēc garšas gabaliņš gorgonzolas siera (var arī citu sieru pēc patikas)

GATAVOŠANA

1. Sīpolu sagriež 4 daļās, ķiplokdaivas atstāj veselas. Papriku sagriež palielos gabalos, sēklas izņem. Tomātiem izgriež kātiņa vietas, pašus sagriež četrās daļās, ķirštomātiņus atstāj veselus, bet sadursta ar asu nazi, lai krāsnī nesprāgst.
2. Visu liek cepamtraukā, pārkaisa timiānu un pārlaista olīveļļu. Šauj 200 grādos sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 15–20 minūšu.
3. Ņem no krāsns laukā, pārliek visu blendējamā traukā. Ja grib asāku, pievieno harisas pastu. Pieber svaigas bazilika lapiņas (bez kātiņiem), visu sablendē, pieber sāli un piparus pēc garšas.
4. Pasniedz ar gorgonzolas siera gabaliņiem un grauzdētu maizi. Labu apetīti!


Perfekta maizīte

Jā, šādai maizītei, kā saka, ne ko pielikt, ne atņemt! Kraukšķīga un sātīga, ar garšīgu mocarellas, tomātu un pesto virsiņu. Labāk apēst siltu, bet nav ne vainas arī atdzisušai, var ņemt līdzi piknikā

SASTĀVDAĻAS

  • maize (man bija gaišā čabata)
  • garšīga olīveļļa
  • pesto (garšīgāk ar paštaisītu, bet var arī veikalā pirktu)
  • 1 gatavs, aromātisks, neliels tomāts
  • ½ mocarellas bumbas
  • sāls, pipari pēc garšas

GATAVOŠANA

1. Maizes šķēli viegli pārslaka ar olīveļļu un pārsmērē ar pesto.
2. Tomātu un pusi mocarellas bumbas sagriež šķēlītēs un pamīšus liek uz maizītes.
3. Pārkaisa sāli un piparus pēc garšas, liek uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepamo papīru. Cep 200 grādos apmēram 15 minūšu, līdz siers pakūst un sāk zeltoties.
4. Pasniedz, pārpilinātu ar pesto un svaigām bazilika lapiņām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli


Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata