Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jau atdarina balsi

Tā sauktās dziļās viltošanas tehnoloģijas pirms pāris gadiem radīja iespēju izveidot video ar kāda klāt neesoša cilvēka seju. Tagad tehnoloģiju giganta Microsoft izstrādāts mākslīgā intelekta risinājums ļauj pievienot kāda cilvēka autentisku balsi.

Par VALL-E nodēvētais risinājums spēj apgūt ikviena cilvēka balss tembru un runas īpatnības, noklausoties tikai trīs sekundes garu audioierakstu. Tas ieguvis šādas pārdabiskas spējas pamatīga darba rezultātā. Microsoft speciālisti to trenējuši, liekot izanalizēt 60 000 stundu ilgus balss ierakstus, ziņo aģentūra AP.

Šis ir kārtējais tehnoloģiju izrāviens, kas paver jaunus horizontus un vienlaikus "uzsit zosādu". Kādu dienu tas ļaus samazināt audiovizuālā satura ieskaņošanas izmaksas, jo reālus aktierus aizstās dators. Bet kas gan notiks, ja balss viltošanu sāks lietot naudas izspiedēji, uzdodoties par nelaimē nokļuvušiem tuviniekiem zvana saņēmējam? Izaicinājums sagaida arī drošības sistēmas, kurās identifikācijai tiek izmantota lietotāja balss. Mūs gan pagaidām var mierināt fakts, ka VALL-E ir apmācīts runāt tikai angļu valodā. Pieredze rāda, ka mazo tautu valodām lielās korporācijas ķeras klāt krietni negribīgāk, jo mazā tirgū ieguldījumu atpelnīšana notiek lēnāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Miljoni, ērgļi un svētki

Šogad krāsosiet, slēpsiet, meklēsiet vai ripināsiet? Lai gan olu rādīšana jau labu laiku politiski folklorizējusies, svētku noskaņa ir tepat līdzās, gribas smaidīt un aicināt pavasari beidzo...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata