Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

11 gadu vecā «politiķe» pamet pilsētiņu raudot

Ar bērnu inspekcijas un policijas uzraudzību, kā arī ar mammas bārienu trešdien beidzās kādas Rīgas vidusskolas 3. klases skolnieces piketētājas un politiķes karjera telšu pilsētiņā pretim valdības ēkai. Par mazgadīgo meiteni otrdien vēstīja portāls Diena.lv - viņa bija ievērota piketējam pret valdības atļauju Rīgas vicemēram Ainaram Šleseram (LPP) izcirst kokus savā Jūrmalas īpašumā, taču, kā izrādījās, telšu pilsētiņā viņa bija kļuvusi par regulāru ciemiņu un visus pārsteigusi ar savu politiski aktīvo nostāju.

Zīmē plakātus

Kā stāsta telšu pilsētiņas iemītnieki, viņa ik dienu ierodoties pēc skolas ap diviem, sakot, ka ieradusies protestēt pret bezdarbu, jo bezdarbnieks esot viņas tēvs. Sildoties pie ugunskura, palīdzot dažādās komūnas aktivitātēs, esot neparasti gudra un patstāvīga, un ļoti patīkot spriest par politiku. Par to trešdien pārliecinājās arī Diena - runājot par bezdarbu, viņa kareivīgi norādīja uz valdības namu un paziņoja, ka tā ir vieta, kur izputināta Latvija un notiekot visādas nelietības.

Iepriekšējā dienā, piemēram, viņa kopā ar kādu kundzi pilsētiņā no dažādu valsts, pašvaldību un politisko partiju abreviatūrām veidojusi savus atšifrējumus, piemēram, Rīgas dome (RD) - «radiem un draugiem», Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) «zaglis zaglim saimnieks» utt. Lapiņas ar paveikto ielaminētas un karājas auklā pilsētiņā. Tiesa, ne visi pilsētiņas iemītnieki atbalsta viņas pievienošanos komūnai. 33 gadus vecais Gints Dienai atzina, ka uztraucoties, lai viņa neapaukstējas, parasti cenšas no meitenītes delikāti tikt vaļā, sūtot mājās: «Viņai šeit nav jāatrodas, taču būt rupjš un dzīt prom es arī negribu.»

Par mediju uzmanību meitene trešdien izskatījās sapīkusi, sakot, ka publikāciju portālā Diena.lv pamanījusi arī skolas direktore, kas aizrādījusi, kura stundas bastot nedrīkst. «Bet es taču stundas nebastoju,» viņa sarauc pieri. Mācoties labi, to Diena.lv bija atzinusi arī skolas direktore. Tiesa, trešdien viņu apraudzīt ieradās ne tikai žurnālisti, bet arī pēc Valsts bērnu aizsardzības inspekcijas lūguma - pašvaldības policijas Bērnu likumpārkāpumu nodaļas vecākā inspektore.

Viņa sāka meiteni izvaicāt: no kurienes nākusi, kur mācās, vai vecāki zina, kur viņa atrodas. Meitene iecirtās un atbildēja, ka ne vecāku telefona numuru, ne dzīvesvietas adresi nedos, neteikšot pat, kur mācās. Saruna turpinājās kādu pusstundu, taču bez panākumiem, meitene atkārtoja, ka zinot savas tiesības: «Ja mogu guļatj, gde hoču*.» Galu galā inspektore kapitulēja - meitenei nekas nekaiš, bezpalīdzīga stāvokļa nav, nekas slikts arī nedraud, līdz desmitiem vakarā tiešām - staigā, kur gribi.

Mamma nobar

Tomēr galavārdu teica meitenes mamma, piezvanīdama meitai pa mobilo telefonu. Kā varēja saprast, viņa aicināja meitu nākt mājās un par nepaklausību solīja viņu nopērt. Jaunā protestētāja sāka raudāt, paņēma savu mugursomu un, kamēr policijas inspektore mašīnā kārtoja kādus dokumentus, nodurtu galvu devās mājup.

Rīgas pašvaldības policijas pārstāve Inese Tīmane Dienai vēlāk norādīja, ka meitenes persona ir noskaidrota un viņa turpmāk tiks uzraudzīta - no sākuma policisti apmeklēs skolu, tad ģimeni un meklēs atbildes, kāpēc viņa pēc skolas neiet mājās, bet gan dodas kopā ar svešiem cilvēkiem protestēt.#

* Kur gribu, tur staigāju - kr. val.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?