Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Abonē ne jau ķengura dēļ

Liels ķengurs pasta nodaļas skatlogā vilina abonēt laikrakstus un žurnālus - tā ir iespēja laimēt ceļojumu uz Austrāliju. Šādā veidā Latvijas pasts (LP) piesaista sev klientus un preses izdevumiem abonentus. Ziņas, kas bija apkopotas decembra vidū, likās izdevējiem labvēlīgas - oktobrī un novembrī LP noformēto preses abonementu skaits 2012. gadam pieaudzis par 10%.

Vienlaikus ar šo optimistisko vēsti uzreiz gan tika atgādināts, ka ir pāragri prognozēt, vai pieaugums saglabāsies arī decembrī. Cilvēki, kurus sastapu pie pasta centra Sakta, ļauj cerēt, ka pieaugums būs, jo vairāki solījās tuvākajās dienās vēl abonementus noformēt. Tikai viena atbilde bija pilnīgi noraidoša, citi vismaz vienu preses izdevumu ir abonējuši vai plāno to darīt. Protams, runa ir par tiem, kuri bija gatavi par to pastāstīt kameras priekšā. Vēl kāda nianse - vecākās paaudzes cilvēku atbildēs saklausāms rūgtums par to, ka agrākie abonēšanas ieradumi jāpārskata, jo pensija ir maza, tāpēc laikrakstiem vai žurnāliem naudas neatliek.

Gintars ir no Kuldīgas un abonējis laikrakstu Kurzemnieks. Viņš laikrakstu abonē jau otro gadu. Kādu nacionālo laikrakstu abonēt viņam līdz šim nav ienācis prātā, bet Gintars tos pērk kioskā, lai lasītu sabiedriskajā transportā. Aleksejs Ozoliņš vēl domā, ko abonēt, jo cenas ir pārāk augstas: «Pensijas vairāk neindeksē, mana pensija nestāv uz vietas, bet samazinās uz inflācijas rēķina. Kaut ko pasūtīšu. Dienu es abonēju no pirmās dienas, arī Latvijas Avīzi un Neatkarīgo.» Velta ir Latvijas pastā pasūtījusi Rīgas Viļņus, bet vēl dosies uz Mūkusalas ielu un abonēs Dienu. Šos divus izdevumus viņa abonējusi arī līdz šim. Kioskos presi viņa nepērk. Irma Bārtule nosauc Ievas Māju un Laimīgo Programmu. «Pensionārs vairāk atļauties nevar. Interesē, protams, bet pensija ir ļoti niecīga.» Viņa abonē uzreiz gadam, jo uzskata, ka pa mēnešiem abonēt ir lieka skraidīšana uz pastu. Jānis Caune ir vienīgais, kurš pastāsta, ka nekad presi nav abonējis. «Man ir pienākušas avīzes, bet es par tām neesmu maksājis, laikam laimēju kādu abonementu,» viņš stāsta. Visu izlasīt varot internetā.

Viena atbilde gan vieno pilnīgi visus - gan abonētājus, gan neabonētājus. Vilinošais ķengurs viņu izvēli pasūtīt vai nepasūtīt laikrakstu vai žurnālu īpaši neietekmē, jo cilvēki netic, ka no daudziem tūkstošiem veiksme izvēlēsies tieši viņu. Lai nu kā, viens laimīgais tomēr būs, bet viņa vārds noskaidrosies pēc kampaņas beigām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Elektromobiļu īpašnieki lielāki piesārņotāji

Elektrības darbinātu automašīnu īpašniekiem patīk padižoties ar vides apziņu un dabai draudzīgiem pārvietošanās paradumiem. Taču Somijas zinātnieku pētījums sarūpējis pārsteidzošus rezul...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?