Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Atbilstoši komplektācijai

Vadošās vietas Latvijas Basketbola līgā (LBL) patlaban ieņem trīs vislabāk nokomplektētās komandas - VEF Juniors, BK Ventspils un Liepājas lauvas. Tomēr nevienai no tām sezonas pirmajā mēnesī nav izdevies parādīt stabilu sniegumu. Tāpēc ar bažām varam gaidīt pēc nedēļas notiekošos pirmos Eiropas klubu turnīru mačus ar VEF Rīgas un BK Ventspils līdzdalību.

Kuru modeli izvēlēties?

Vefiešu sezonas sākumā demonstrētais nestabilais sniegums pagaidām nav atstājis būtisku iespaidu uz komandas uzvaru un zaudējumu bilanci. Baltijas Basketbola līgā VEF zaudējis tikai Liepājas lauvām, kuru LBL čempionātā VEF Juniors bez aizokeāna spēlētāju palīdzības uzvarēja. Gan VEF galvenais treneris Rims Kurtinaitis, gan viceprezidents Valdis Valters atzīst, ka amerikāņu lietderība ir daudz mazāka, nekā cerēts. Līdz Eiropas kausu pirmajām spēlēm atlikusi viena nedēļa, kuras laikā VEF jātiek skaidrībā - kā un ar kādiem spēlētājiem turpmāk doties cīņā. Nedrīkst arī aizmirst par VEF Junioru, jo bez papildspēkiem nevar uzvarēt pat Zemgali.

Ārzemnieciskais akcents

BK Ventspils pašmāju čempionātā piedzīvojis tikai vienu zaudējumu, Rīgā nesekmīgi aizvadot pirmo spēli ar VEF Junioru. Savukārt Baltijas čempionātā ventspilnieki uzvarējuši piecos no septiņiem mačiem. BBL pamatturnīrā vairs nestartē Lietuvas grandi Žalgiris un Lietuvos rytas, tādēļ ventspilniekiem nav bijis reālu iespēju pārbaudīt spēkus pirms spēlēm Eiropas kausos. Latvijas basketbolisti negūst vairāk vidēji par desmit punktiem, bet rezultatīvākie ārzemnieki regulāri saņem kritiku par savu sniegumu. Arī lietuvieša Aļģirda Braža vadītie ventspilnieki vēl meklē savu spēles stilu.

Jurevičus un Co

LBL čempionātā Liepājas lauvas ar trijām uzvarām piecās spēlēs pelnīti ieņem trešo vietu, taču Baltijas frontē zaudējumu ir divreiz vairāk nekā uzvaru. Iepriekš Liepājas klubs cietis no daudzām treneru maiņām, bet Agrim Galvanovskim ir pa spēkam liepājniekus padarīt par reāliem kandidātiem uz pašmāju medaļām. Līdzās nešaubīgajam uzbrukuma līderim Marekam Jurevičum pietiek vietas izpausmei ne tikai amerikānim Eštonam Mičelam, bet arī Jevgeņijam Kosuškinam un sevi apliecināt alkstošajam Jurijam Aleksejevam. Pagaidām neatbildēts jautājums - vai Liepājas lauvas var uzskatīt par pirmā trijnieka komandu vai tomēr par LBL vidusmēra komandu, kura būs iesaistīta trešās līdz sestās vietas izcīņā?

Daudzsološs pieteikums

BA Turība pārliecinoši veikusi ceļu no amatieru līgas līdz LBL elitei. Pieredzējušā trenera Pētera Višņeviča vadībā galvenokārt no studentiem veidotā komanda guvusi divas uzvaras četrās spēlēs. Turībai būs ļoti grūti nosargāt pašreiz ieņemto piekto pozīciju, jo priekšā vēl spēles ar tuvākajiem konkurentiem. Augstskolas vadība par iekļūšanu labāko sešniekā sezonas izskaņā sola puišiem ievērojamas studiju maksas atlaides.

Vēsturiskais amerikānis

Jelgavas Zemgale startē ne tikai LBL, bet nesmādē arī BBL Izaicinājuma kausu. Izveidota arī dublieru komanda Zemgale/LLU, kā arī izdarīts vēsturisks pirkums - Zemgales formā ietērpts pirmais ārzemnieks. Amerikānis Darens Vilsons kļuvis par jelgavnieku uzbrukuma līderi, taču uzvaru šoruden noteikti varēja būt vairāk. Skaidrs, ka vieta labāko sešniekā nebūt nav garantēta, taču svētdien gūtā uzvara pār VEF Junioru vieš optimismu zemgaliešu prognozēs.

Helmaņa ugunskristības

Pirms gada Barons sezonas sākumā vienā mierā nodarbojās ar sastāva komplektāciju, turpretim šoruden valsts čempionvienība jaunā trenera Uvja Helmaņa vadībā sāka ar trijiem zaudējumiem pēc kārtas. Sastāvā vairs nav abu sākotnējo leģionāru, bet otrdien Jelgavā debitēja amerikāņu saspēles vadītājs Korijs Lovs, kuram noteikti ir labas izredzes kļūt par komandas līderi. Barona un Basketbola attīstības aģentūras Rīga sadarbības rezultātā saņemto sevis apliecināšanas iespēju lieliski izmanto jaunie talanti Dāvis Bertāns un Artjoms Butjankovs.

Desmit zaudējumu sērija

Notikumi sezonas sākumā apliecināja, ka Valmiera nav gatava godam startēt ne LBL, ne BBL. Uzbrukumā ievērojami pietrūka spēcīgu ieroču, jo vienīgi Kaspars Cipruss spēja demonstrēt produktīvu sniegumu. Jau sezonas laikā palīgā tika aicināts Pāvels Veselovs, bet savainotā Jāņa Kaufmaņa vietu ieņēma Edijs Šlesers. Sezonas pirmajos desmit mačos tikai zaudējumi (LBL 0 - 4 un BBL 0 - 6), bet piektdien pirmais un uzreiz graujošais panākums mačā ar LU - 88:48.

Izturēt visu spēli

Pieredzējušajam trenerim Mārtiņam Zībartam vēl būs jāiegulda daudz darba, lai no Latvijas Universitātes puišiem izveidotu komandu, kura savu meistarību spēj demonstrēt ne tikai epizodiski, bet arī visa mača garumā. Krista Pīternieka kājas trauma noteikti mazinājusi LU spēku, jo Žanim Peineram nākas rauties gan kā saspēles vadītājam, gan kā galvenajam snaiperim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LBL I divīzija

BK Ventspils 6 5-1 +71
VEF Juniors 6 5-1 +59
Liepājas lauvas 5 3-2 +6
Zemgale 8 4-4 -13
BA Turība 4 2-2 -31
Barons 5 2-3 +20
BK Valmiera 5 1-4 +1
LU 5 0-5 -113
9.XI BK Ventspils - LU

Rezultatīvākie: Mareks Jurevičus (Liepājas lauvas) 21,0, Pāvels Veselovs (Valmiera) 19,3, Mārtiņš Laksa
(VEF Juniors) 18,0

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?