Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Augstā latiņa jānotur

Trešā vieta grupā sešu komandu konkurencē ir mazāk, nekā tika sapņots, bet vairāk, nekā prognozēts. Tā var rezumēt Latvijas futbola valstsvienības dalību Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā, kas no mūsu grupas ceļu uz finālturnīru pavēra Šveicei, bet cerības saglabā arī Grieķijai.

Patīkami, ka nebijām vienīgi statisti, bet pilnvērtīgi cīnījāmies par pirmajām divām vietām grupā. Kur pazaudēti izšķirošie punkti? Viedokļi dalās. Uzbrucējs Māris Verpakovskis, kurš ceturtdien nosvinēja 30 gadu jubileju, sprieda, ka ne pārāk sekmīgajā pirmajā aplī. Galvenais treneris Aleksandrs Starkovs pieļāva, ka atbilde daļēji atrodama nenosargātajā uzvarā pret Šveici. Nebūs melots, ja kāds to meklēs zaudētajā spēlē Atēnās. Iznākumu mainīt vairs nevar, tāpēc pienācis secinājumu laiks.

Pirmkārt, šis ir sekmīgākais Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas cikls un otrs sekmīgākais vispār - pēc Euro2004. Tik daudz punktu (17) un gūtu vārtu (18) nav ikdiena. Otrkārt, patīkami, ka sniegums uzlabojies pakāpeniski, ka komandai ir raksturs, ko apliecināja nebūt ne vieglā uzvara pār Moldovu. Taču, vai rakstura stingrība piemitīs ilgtermiņā, atbildi sniegs nākamie cikli, jo futbols taču nebeidzas. 7.februārī Varšavā uzzināsim pretiniekus Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Diena.lv aptaujā 91% respondentu valstsvienības sniegumu novērtēja ar «labi» (51,4%) un «teicami» (40%), bet neviens neuzdrošinājās likt atzīmi «vāji». Savs vērtējums, bet jau ar nākotnes perspektīvu ir arī Dienai.

Vārtsargi. Pirmā vārtsarga slogu no pirmās līdz pēdējai minūtei iznesa Andris Vaņins. Vēl vienīgi aizsargs Kaspars Gorkšs visās spēlēs spēlēja no zvana līdz zvanam. Vaņins rādīja teicamu sniegumu cikla pirmajā pusē, un lielā mērā viņa sekmes bija pamats augošam optimismam un komandas ticībai saviem spēkiem. Andris nedaudz aizlūza otrajā aplī, un dažas ielaistas bumbas varētu būt arī uz viņa sirdsapziņas, taču skaistu epizožu noteikti bijis vairāk. Aiz Vaņina (29 gadi) ir stabils otrais numurs Aleksandrs Koliņko (34), tāpēc nākamajā ciklā bažām nevajadzētu būt.

Aizsargi. Iespēlētā aizsargu kvarteta (Kļava, Ivanovs, Gorkšs, Kačanovs) vidējais vecums ir 27 gadi. Bērnišķīgu kļūdu šajā ciklā nebija, taču jāgādā, lai mazāk zaudējam vārtus no centra zonas. Ja vēl pieslīpēs kopumā labo sapratni, var būt nepārvarams mūris. Rezervē ir gan pieredze (Mihadjuks), gan jaunība (Krjauklis).

Pussargi. Pasē nav jāskatās, jo Vitālijs Astafjevs joprojām ir piemērs pārējiem. Sarežģītā brīdī, esot bez kluba un prakses, mērķtiecību apliecināja Koļesņičenko, arī Laizāns. Rafaļskim, Kosmačovam un pārējiem ir no kā mācīties. Tāpat kā Cauņam, Žigajevam, Višņakovam - no Rubina un Soloņicina.

Uzbrucēji. Līderim Verpakovskim nepieciešams vairāk palīgu. Grebis nebūt nav tālu, lai izkonkurētu Karlsonu. U-21 uzbrucējiem (Rudņevs, Gauračs), arī Blankam jāapliecina, ka gluži bez rezervēm neesam.

Secinājums. Nākamo ciklu sāksim ar saspēlētu kodolu un izsalkušiem rezervistiem. Patīkamus pārsteigumus izslēgt nedrīkst!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Futbols

Pasaules kausa izcīņas kvalifikācija. Eiropas 2.grupa

Konkurenti. Šveice - Izraēla 0:0. Grieķija - Luksemburga 2:1 (2:0). Vārti: Torosidis (30.), Geks (33.); A.Papadopuls (90. - savos vārtos).

Situācija tabulā

Šveice 10 6 3 1 18-8 21

Grieķija 10 6 2 2 20-10 20

Latvija 10 5 2 3 18-15 17

Izraēla 10 4 4 2 20-10 16

Luksemburga 10 1 2 7 4-25 5

Moldova 10 0 3 7 6-18 3

Vārtu guvēji (Latvija): Verpakovskis 3, Astafjevs, Karlsons, Rubins, Cauņa pa 2, Koļesņičenko, Grebis, Gorkšs, Žigajevs, Ivanovs, Perepļotkins, Višņakovs pa 1.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?