Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Bez kampaņas aicinās uz referendumu

Tauta pirms 18. februārī gaidāmā referenduma par Satversmes grozījumiem, kas paredz krievu valodai otras valsts valodas statusu, gaida skaidru augstāko amatpersonu un politisko līderu viedokli, uzskata bijušais Valsts prezidents, Zatlera Reformu partijas priekšsēdis Valdis Zatlers, kurš tāpat kā viņa priekštece prezidenta amatā Vaira Vīķe-Freiberga aicina cilvēkus doties uz tautas nobalsošanu un balsot pret krievu valodu kā otro valsts valodu.

Lūgts komentēt Valsts prezidenta Andra Bērziņa lēmumu referendumā nepiedalīties un nepievienoties citiem politiskajiem līderiem, V. Zatlers atbildēja: «Līdz referendumam vēl ir palicis pietiekami daudz laika, lai visas amatpersonas paustu skaidru viedokli.»

Ar paziņojumiem, kuros balsstiesīgie pilsoņi aicināti iet uz referendumu un aizstāvēt latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, pie sabiedrības ir vērsusies arī Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, premjers Valdis Dombrovskis (abi Vienotība), Zatlera Reformu partijas, Visu Latvijai!-TB/LNNK un Zaļo un Zemnieku savienības vadītāji. Taču koalīcijai nebūs kopīgas, valsts finansētas referenduma kampaņas, pirmdien pēc koalīcijas sēdes sacīja V. Dombrovskis. Līdz referendumam plānots sagatavot Saeimas paziņojumu par valsts valodas statusa nozīmību. Uz vaicāto, vai ar kādu paziņojumu nav plānojis pie sabiedrības vērsties arī Valsts prezidents A. Bērziņš, viņa preses sekretāre Līga Krapāne sacīja, ka savu viedokli prezidents nav mainījis - viņš aicina katru rīkoties pēc paša izpratnes par šo jautājumu, par kura būtību jau vairākkārt ir izteicis savas domas. «Neatkarīgi no tā, kāds būs jūsu lēmums par dalību referendumā un balsojumu tajā, apzinieties, ka balsojums par valsts valodas statusa maiņu vienlaikus būs balsojums pret Latviju kā valsti,» sacīja A. Bērziņš savā Jaungada uzrunā.

Prezidents aicinājis veltīt vairāk pūļu sabiedrības saliedēšanai, par ko runā arī, tiekoties ar partijām Rīgas pilī. Pirmdien pēc tikšanās ar A. Bērziņu un viņa komandu uz saliedētību aicināja arī viens no Visu Latvijai!-TB/LNNK līderiem Raivis Dzintars, kurš uzskata, ka ir jārunā arī ar Saskaņas centru «par absolūto minimumu, lai mēs varētu dzīvot drošā, prognozējamā un demokrātiskā sabiedrībā» un lai politiskās atšķirības netiktu pārnestas uz ielām. SC līderim Jānim Urbanovičam neesot nekā pret sarunām ar VL-TB/LNNK, bet viņš to nevēlējās darīt ar mediju starpniecību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Elektromobiļu īpašnieki lielāki piesārņotāji

Elektrības darbinātu automašīnu īpašniekiem patīk padižoties ar vides apziņu un dabai draudzīgiem pārvietošanās paradumiem. Taču Somijas zinātnieku pētījums sarūpējis pārsteidzošus rezul...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?