Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Bez nosaukuma

Izglītota, gudra un sīksta...

Savā uzrunā tautai, sagaidot 2010.gadu, mūsu valsts prezidents latviešiem atgādināja, ka viņi ir izglītota, gudra un sīksta tauta. Atgādināja, ka tieši tādēļ mēs izturēsim šī laika grūtības un nedienas. Šiem viņa vārdiem es piekrītu simtprocentīgi, bet pēc visa decembrī redzētā un dzirdētā prezidenta teiktajam noteikti gribu pielikt to, ka latviešu tauta ir arī labestīga, talantīga un uzņēmīga. Šis decembris atkal un atkal pierādīja, ka nav taisnība teicienam, ka latvietis latvietim ir labākais saldais ēdiens, ka latvieši ir skaudīga un nenovīdīga tauta. Nav un nebūs taisnība tiem, kas tā domā un saka.

Viss decembris Latvijā ir pagājis gandrīz vai vienīgās labdarības akcijās, un visās ir bijuši necerēti labi rezultāti. Par spīti lielajam bezdarbam, par pīti finansiālajai krīzei šī gada beigās latvietis latvietim ir bijis labāks par radu un labāks par draugu.

27.decembrī raidījumā Latvijas lepnums varējām redzēt, kā godina sirmu, sirsnīgu dāmu - ārsti no Mineapoles -, kura ar savu dāsno sirdi un devīgo roku ir izskolojusi vairāk nekā 160 latviešu jauniešu, un, paldies dievam, tiem ir bijis noteikums, ka jāatgriežas Latvijā. Varējām arī redzēt, kā godina zēnu, kuram tikai nedaudz vairāk nekā desmit gadu, kurš par savu drošību nedomādams izglābis dzīvību vienai mātei un viņas meitiņai. Redzējām arī, kā godina grupu jauniešu, kuri ļoti sirsnīgi rūpējas par sava novada vecajiem ļaudīm.

Un gada pēdējā dienā redzējām arī to, ka par Gada cilvēku Latvijā atzina Vili Vītolu - cilvēku, kurš jāraksta ar lielo «C», jo viņš ir sākums un dzinējspēks ne tikai Vītolu fondam ar šīgada 607 stipendijām, bet sākums un dzinējspēks arī visskaistākajam pēdējo gadu pasākumam Latvijā - Likteņdārzam Koknesē. Jā, no Latvijas nāk arī labestīgi, burvīgi cilvēki!

Runājot par talantu, jāpiemin, ka 22.decembrī mūsu Nacionālā opera svinēja 90.jubileju. Tur Latvija varēja lepoties ar gandrīz desmit pasaulē slavenām zvaigznēm, un vēl kāds pusducis uz šo svinīgo pasākumu nebija ticis aizņemtības dēļ. Jā, Latvijā tauta ir talantīga!

Vecgada vakarā, vērojot raidījumu Latvija var mēs atkal pārliecinājāmies, ka tiešām var. Jā, no Latvijas nāk arī uzņēmīgi ļaudis!

No tik mazas valstiņas kā Latvija ir nākuši vairāki pasaulē redzami un pazīstami sportisti. Mūsu hokejisti ir nospēlējuši neizšķirti ar Ameriku, reizi uzvarējuši tādas hokeja lielvalstis kā Zviedrija un Krievija, un vairāki no viņiem ir lielvalstu hokeja vienībās. Tas pats sakāms par mūsu basketbolistiem kā vīriešu, tā sieviešu pasaules komandās. Tie visi, par kuriem te rakstu, nāk no Latvijas, no valstiņas, kurā nav daudz vairāk par diviem miljoniem iedzīvotāju. Jā, Latvija tiešām var!

Tagad mans divu miljonu jautājums! Ja Latvija gandrīz visur un vienmēr kaut ko var, kādēļ Latvija vēl nekad nav varējusi izvēlēties sev pareizos vadoņus? Kāpēc mums Saeimā vēl arvien nav neviena, kas sevi drīkst saukt par vienu no tautas? Vēl tikai decembrī pēc tam, kad visiem citiem daudz kas tika atņemts, viņi sev atteicās atņemt pat santīmu. Mums ir bijuši vadoņi - miljonāri, kas dzīvo mākoņos, ir bijuši, kas dzīvo vai cīnās par māju Baltijas jūras kāpās, mums ir bijuši un ir vadoņi un viņu draugi, radi un šoferu dēli, kuri, mūs vadot, ir kļuvuši par bagātniekiem, kurus krīze tagad neskar, bet kuri bagāti ir kļuvuši bez sirdsapziņas pārmetumiem un uz tautas rēķina... un vēl viņiem nepietiek, atkal un atkal viņi plēšas, lai tikai atkal tiktu pie varas.

Es tomēr ceru, ka 2010.gadā Latvija varēs atrast cilvēkus, kurus ievēlēt Saeimā, kuriem par visu citu svarīgāka ir Latvijas valsts un Latvijas tauta. Es tiešām ceru, ka Latvija var arī to!

Astrīda

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?