Solīto saņēmu, un intereses pēc nākamajā dienā arī izmēģinām. Zaļo zirnīšu biezenis ar klimpām - mmmmm! Mazās picas ar rabarberu kompotu arī pazuda kā nebijušas. Tad nu iesaku Dienas lasītājiem ļaut mazbērniem padarboties virtuvē. Šo ēdienu gatavošana ir vienkāršāka par vienkāršu, tā pa spēkam pat pavisam zaļam iesācējam, un kur nu vēl kopīgs darbošanās prieks! Kā Rolands saka - labu apetīti!
Brīvlaikā virtuvē darbojas bērni
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Zaļo zirnīšu biezenis ar biešu klimpām
Četrām porcijām vajadzēs: 400 g zaļo zirnīšu, 100 g saldā
krējuma, sāli, cukurs, piparus, 6 g sīpolu, eļļu cepšanai, 5 g
ķiploku
Biešu klimpām vajadzēs: 2 lielākus kartupeļus, 50 g
marinētu biešu, 4 ēd. k. miltu, 1 olu, sāli, cukuru, piparus
1.
Vispirms gatavo zirņu biezeni. Viegli apcep sīpolus un ķiplokus,
pieber zirnīšus, pielej nedaudz ūdens, pievieno garšvielas un pāris
minūšu pavāra, tad lej klāt saldo krējumu un vēlreiz maigi uzvāra.
2. Visu sablenderē un lej uz šķīvja.
3. Gatavo klimpas.
Novāra un sarīvē uz smalkās rīves. Bietes sablenderē. Sastāvdaļas -
bietes, kartupeļus, miltus, olu un garšvielas - sajauc kopā un
veido mazas klimpas.
4. Kad katliņā sāk vārīties ūdens, tās
liek iekšā. Kad klimpas uzpeld, tās ņem ārā un liek uz sagatavotā
zirņu biezeņa.
Mazās picas
Desmit ciemos ataicinātu bērnu draugu pacienāšanai vajadzēs:
Mīklai: 500 g miltu, 250 g ūdens, 20 g eļļas, sāli, 50 g cukura, 10
g rauga. Uz picas virsū likšanai: 250 g tomātu mērces, 200 g siera,
50 g bekona, 40 g sīpolu, zaļumus, 20 g burkānu, 80 g ķirštomātu, 5
g balzametiķa mērces
1. Mīklas sastāvdaļas sajauc kopā un ļauj
uzrūgt, tad izrullē plānā kārtiņā un ar krūzi izspiež apaļas
ripiņas.
2. Tās apsmērē ar tomātu mērci, pārber ar sieru un
virsū liek visu, ko sirds vēlas. Pieaugušajiem tikai jāizseko, lai
sastāvdaļas savā starpā «nestrīdas».
3. Liek karstā cepeškrāsnī
200 grādos uz 5 min.
Krāsnī cepts kartupelis ar rozmarīnu un krāsnī cep
Četrām porcijām vajadzēs: 4 vidēji lielus kartupeļus, rozmarīnu,
eļļu, sāli, piparus
1. Kartupeļus sagriež plānās šķēlītēs, bet
ne līdz galam, lai šķēlītes neatdalās cita no citas.
2. Starp
tām iesmērē eļļu un liek rozmarīna lapiņas, pārkaisa ar garšvielām
un cep krāsnī 180˚C 15 min.
Četrām porcijām vajadzēs: 4
olas, 8 bekona šķēles, 8 baltmaizes šķēles, sāli, piparus
1.
Karstumizturīgā traukā ieklāj baltmaizes šķēles, gar malām izliek
bekona šķēles un iesit iekšā olas, pārkaisa ar sāli un pipariem.
Liek cepeškrāsnī 180˚C 18 min.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!