Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Čakli ravē un dzied

Mīlīgā bērna balstiņā astoņpadsmit gadu vecā dziedātāja Ieva Sutugova stāsta, ka tikšanos ar Raimonda Paula mūzikas faniem Sadziedāšanās svētkos Valmierā gaida ar lielu nepacietību. Vienmēr atradīsies kādi, kas vīpsnās un novērsīsies, Ieva domā. Taču fakts, ka Raimonda Paula mūzika un viņš pats ir kaut kas vienreizējs Latvijas kultūrā, nav noliedzams, jaunā dziedātāja sparīgi uzsver.

«Tas ir tik jauki, ka mūziķi var sanākt kopā, uzdziedāt. Arī skatītāji zina no galvas visas Paula dziesmas,» Ieva novērojusi. Viņasprāt, krīzes laikā latviešiem it īpaši nepieciešamas šādas kopā sanākšanas. Tās satuvina un uzlabo garastāvokli.

Ieva pati ar Maestro iepazinās 11 gadu vecumā, piedaloties Latvijas Radio rīkotajā konkursā Jaunās zvaigznes. Kājas satraukumā trīcējušas, mazajai dobelniecei kāpjot uz skatuves. Tomēr viņu Raimonds Pauls ievērojis. Kā nākas, ka viņa kļuva par vienu no Maestro saulītē izvilktajiem jaunajiem māksliniekiem? «Pat nezinu,» Ieva samulsusi smej. Toreiz un joprojām viņai tas šķiet kā brīnums.

Kad pēc pirmās uzstāšanās dziedātājai piedāvāts Maestro rīkotajos pasākumos uzstāties atkal, viņa šo ziņu priecīgi vēstījusi vecākiem, bet viņi no pārsteiguma bijuši augšpēdus. «Tu dziedāsi Paula dziesmas?!» Ieva atceras pārsteigto radinieku balss toni. Maza zvaigzne viņa bija jau četru gadu vecumā, kad piedalījās konkursā Cālis '96 un iekļuva finālā, kā arī ik gadu cītīgi dziedāja Olgas disenītē. «Nezinu, kā ar atraktivitāti, bet dziedāt centos no visas sirds,» Ieva stāsta. Viņasprāt, tas vēlāk ļāva izvirzīties un gūt panākumus. «Skatītāji taču redz un dzird, vai dziedātājs savu darbu dara no sirds vai tikai naudas dēļ,» Ieva domā. 2006.gadā, vēl mācoties pamatskolā, jaunā dziedātāja Dobelē izveidoja savu vokālo studiju. Mācīja pusaudžiem attīstīt vokālās dotības, dalījās pieredzē. Tagad Ieva mācās Rīgā J.Mediņa mūzikas vidusskolā. Plāno iestāties Latvijas Mūzikas akadēmijā.

Vasaras brīvlaikā Ievai atpūta iet gar degunu. Piezīmju blociņš pilns ar pasākumiem, kuros viņa aicināta dziedāt visas vasaras garumā. Sestdien Ieva uzstāsies Valmierā kopā ar Maestro Paulu, Arvīdu Platperu un jauniešu koriem, kā arī solistiem Intaru Busuli, Andri Ērgli, Ievu Kerēvicu, Jāni Paukštello, Anci Krauzi un Daini Skuteli. Pasākuma apmeklētāji varēs dungot līdzi labi pazīstamās Raimonda Paula dziesmas. Ieva dziedās četras, tai skaitā Ai dundur-dundur, dun-dun-dun. Koncertam par godu jaunā dziedātāja iegādājusies elegantu skatuves tērpu, kā arī izveidojusi manikīru, vēl nevar zināt, jo pāris dienu pirms koncerta Ieva ar visiem desmit pirkstiem bija ierakusies ģimenes dārziņā Dobelē. «Pati ēdu zaļumus, dārzeņus, pašai arī jāravē,» viņa sirsnīgi smej.

Koncerts

Sadziedāšanās svētki ar Raimondu Paulu Valmierā

4.VII plkst.19.00 Valmieras estrādē, biļetes - Ls 1-3 Biļešu paradīzē

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?