Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Cilvēka attiecības ar uguni

«Koncerts būs konceptuāls!» runājot par savu šā vakara priekšnesumu Jūrmalā, uzsver Igo, kad satiekamies Esplanādē, kur paralēli savai solodarbībai viņš organizē muzikālās aktivitātes tirdziņos Ziemassvētkos, ap Jāņu laiku un arī pašlaik notiekošajos Rīgas svētkos. Igo gatavojot īpašu pārsteigumu Esplanādē šī gada Ziemassvētkiem. Tā vairs nebūšot tikai tirgošanās un kaut kādu mūziķu uzstāšanās uz skatuves - visu kopā saturēšot loģiskas sakarības. Taču tas viss vēl priekšā, un ātri vien Igo lietišķi ķeras pie stāsta par koncertu.

Tajā patiešām skanēšot tikai jaunā programma Uguns, kurā vienīgā pazīstamā dziesma būšot kopā ar Paulu Ķieti iedziedātā Maldugunis. «Atšķirībā no citiem maniem koncertiem, kuros es parasti publiku nemoku un nepārbaudu tās izturību ar agrāk nedzirdētiem skaņdarbiem, šī būs tā reize, kad spēlēsim tikai jaunradi,» apņēmības pilns saka Igo un atklāj, ka «uz bis» tomēr izpildīšot arī dažus zināmākus gabalus, bet arī tie būšot par uguns tēmu.

Uz skatuves kāps Igo senie līdzgaitnieki Vilnis Krieviņš (bungas), Egons Kronbergs (ģitāra) un Mārtiņš Burkevics (basģitāra), dziedās Ieva Kerēvica un Zane Biķe, taustiņinstrumentus spēlēs Juris Kristons un jauno dziesmu autors Jānis Strazds. «Pieaicināju viņu, jo mums jau bija izveidojusies veiksmīga sadarbība - duetā ar Andri Ērgli dziedātā dziesma Spēle. Pēc tam kopīgiem spēkiem radījām dziesmu Ieelpots, kas kļuva par vadmotīvu tāda paša nosaukuma albumam, ar kura programmu nospēlējām vairāk nekā četrdesmit koncertu Latvijas pilīs un muižās, tāpēc nolēmām kopā ķerties arī pie uguns tēmas.»

Jānis Strazds ir jauno dziesmu mūzikas autors, tekstus raksta pats Igo. Milzīgu darbu Ugunī esot ieguldījuši arī saksofonists Zintis Žvarts, perkusionists Andžejs Grauds un pieci etnomūziķi, kuri spēlēs stabules, kokles, akordeonu, dūdas, varganu. «Mēs sintezēsim - spēlēsim brīžiem ļoti roķīgu mūziku ar ģitārām un sintezatoriem, un mani pašu ļoti iedvesmo, kā tas negaidīti aiziet uz tādu dziļi etnisku sajūtu. Tas viss piestāv tēmai, jo uguns ir mainīga un kustīga. Tā mūs uztur pie dzīvības, un arī mēs to uzturam. Un tur ir tik daudz nianšu, kas cilvēka dzīvē ir saistītas ar uguni. Savās dziesmās esmu apskatījis cilvēka attiecības ar uguni gan visai dramatiskos brīžos, kad tā ir postoša, gan arī jaukos dzīves mirkļos, kad uguns silda, kad dziedam pie ugunskura. Skaidrs, ka esmu tikai pieskāries šai tēmai, jo tā ir neizsmeļama - pagriezienu un skata punktu ir tik daudz!»

Pēc programmas pirmatskaņojuma Igo kopā ar mūziķiem jau ar skatuves un neskaitāmu mēģinājumu pieredzi dosies studijā, lai deviņas jaunās dziesmas ierakstītu. «Šādu ceļu es izvēlējos speciāli, jo parasti mūziķi vispirms ieraksta albumu un pēc tam to spēlē koncertos, bet bieži vien tikai kādā piektajā vai sestajā koncertā tu saproti, kā tā dziesma ir jāspēlē.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Koncerts

Igo ar jauno programmu Uguns
Dzintaru koncertzālē 20.VIII plkst. 20
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā
Ls 5-20

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?