Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Dalīšanās BMX saimē

Konfliktu nav - BMX riteņbraukšanas treneris Ivo Lakučs Dienai norādīja, ka apstākļi «spieduši» Latvijas labāko BMX braucēju saimi sadalīt divās nometnēs. Ivo kopā ar Štrombergu vairāk koncentrējas startiem ASV, bet brālis Olafs citus sportistus pieskata Eiropā. Neliels zobs esot vienīgi uz Latvijas Riteņbraukšanas federāciju (LRF)…

Ir nodibināta Māra Štromberga aģentūra, taču maldīgs esot priekšstats, ka Štrombergs pēc panākumiem Pekinas olimpiādē un sacensībās Ziemeļamerikā tagad dzīvo kā niere taukos, uzsvēra Lakučs. Gada budžets esot aptuveni 50 000 latu, un tas viss izkūstot pārbraucienos un maksājot par dzīvošanu. 21% budžeta veido Latvijas Olimpiskās vienības A sastāva finansējums, pārējo - sponsori un sacensībās sapelnītās prēmijas. Gada budžetā atvēlēta arī sadaļa vidēji pieciem Ivo Lakuča braucieniem uz galvenajām sacensībām Amerikā, lai Mārim līdzās būtu trenera plecs. Ivo norādīja, ka sarucis LRF atbalsts Štrombergam. Joprojām neesot atbildēts jautājums, kāpēc federācijā BMX sporta attīstībai paredzētie 25 000 latu novirzīti citiem mērķiem. Esot pat ierosināta krimināllieta par nesaimniecisku darbību. Lakučam radies nicinājums pret funkcionāriem, tāpēc viņš labāk rušinās savā nodabā bez ciešas saiknes ar LRF.

Latvijā Ivo Lakučs trenē arī Edžu Treimani, Kristeru Taimu un Kristapu Vinteru. Brāļa Olafa pārziņā ir pārējie izlases dalībnieki Artūrs Matisons, Rihards Veide, Māris Gūtmanis, Kristers Lejiņš, arī Sandra Aleksejeva.

«Ir plāns šogad uz Ameriku aizvest vēl kādu,» pēc Lakuča teiktā - Štrombergam varētu būt sekotājs. Komanda ir vajadzīga, lai vieglāk trenēties. Arī Štrombergam tas noder, kad viņš atbrauc uz Latviju.

Ir pozitīvas ziņas 2012. gada Londonas olimpiādes kontekstā. Pēc pasaules čempionāta Dienvidāfrikas Republikā, kur sestdien Māris Štrombergs uzvarēja elites grupā un Kristers Lejiņš ieguva sudrabu junioru konkurencē, nāciju rangā Latvija ieņem pirmo vietu (913 punktu). Seko Francija (858), ASV (591), Nīderlande (564) un Austrālija (535). Pirmās piecas nācijas ranga komandas uz Londonu varēs sūtīt trīs braucējus. Cīņa par ceļazīmēm ilgs līdz 2012. gada 31. maijam, tāpēc nevarot vēl prognozēt, cik biļešu pirksim. Ivo Lakučs norādīja, ka lietaskoki augot, taču vēl ir daudz jāstrādā. Spriest, cik un kādi būsim Londonā, esot pāragri. Šaubu neesot vienīgi par Štrombergu. Ja melns kaķis nepārskries, Mārim vajadzētu būt konkurētspējīgam arī pēc diviem gadiem.

Štrombergs no DĀR jau devies atpakaļ uz ASV, kur jācīnās par čempiona titulu NBL un ABA sacensībās. Kalendārs, šķiet, piesātināts, tāpēc rodas jautājums, vai neizšaus visu pulveri vēl pirms gaidāmās olimpiādes. «Pēc teorijas tā, protams, ir, ka varbūt vajadzētu vairāk atpūsties,» sacīja Lakučs. «Taču, no otras puses, dzelzs jākaļ, kamēr karsta. Tikai tāpēc nebraukt mačos, ka priekšā olimpiskās spēles? Protams, mums ir plāns, kā labāk tām sagatavoties, taču ne jau olimpiāde ir primārais, jo ir jādomā arī par izdzīvošanu. Nevar visu likt uz olimpiskajām spēlēm. Jā, ja uzvari, ir prēmija, var dzīvot, bet, ja ne, - paliec pliku pakaļu. Mūsu valstī nav sistēmas, kā no šādām situācijām izvairīties. Tāpēc Māris brauc sacensībās, pelna prēmijas, lai ir no kā ikdienā sevi uzturēt. Ir jābrauc, kamēr ir labi!»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?