Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. decembris
Inita, Elmārs, Helmārs

Darbdienas vakariņas

Jaunnedēļ iznāk žurnāla Dienas Ēdieni pirmais numurs. Trešdien, 27. oktobrī, to varēsit nopirkt kopā ar avīzi Diena, no 28. oktobra - vienu pašu preses tirdzniecības vietās.

Žurnālā atradīsit gan vienkāršu, viegli pagatavojamu ēdienu receptes, gan padomus, kā izvēlēties virtuves darbarīkus un kā orientēties daudzo produktu klāstā. Piemēram, pirmajā numurā esam atraduši vismaz 16 dažādus cukurus (palmu, cukurniedru utt.), kas nopērkami mūsu veikalos. Skaidrosim, kam tie paredzēti.

Būs arī etiķetes ekspertes Irmas Kalniņas padomi galda kultūrā, gardēži aklajās degustācijās noskaidros, vai Latvijā ražotie produkti ir garšīgāki nekā no ārzemēm importētie (pirmajā numurā tiek degustēti kartupeļi). Vīna eksperti vērtēs lielveikalu akciju vīnus.

Šoreiz trīs receptes no žurnāla: Vairāk saules šefpavāra Endija Bērziņa pasta ar Boloņas mērci ātrām darbdienas vakariņām, ājurvēdas piekritēja Anda Alksniņa veģetārā kartupeļu rulete un Figūras draugu vadītājas Ingas Pūces pankūciņas tiem, kuri skaita kalorijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pasta ar Boloņas mērci

Mērces sastāvdaļas: 1 liels sīpols vai divi mazi, 4 ķiploka daiviņas, 1 burkāns, 1 saldā paprika, 1 selerijas kāts, 2 ēd. k. tomātu pastas, 350 ml svaigu tomātu vai tomātu savā sulā, 350 ml ūdens, 60 g olīveļļas, 400 g maltās liellopu gaļas, cukurs (1 ēd. k.) sāls, melnie pipari, oregano (raudene).
1. Smalki sagriež sīpolus, ķiplokus, burkānu un seleriju.
2. Uzkarsē katlu. Kad tas karsts, ielej olīveļļu un pakarsē 2-3 sekundes.
3. Katlā iemet ķiplokus un cep 10-15 sekundes. Svarīgi ir nepārcept, tikai tik daudz apcept, lai eļļa dabūtu ķiploku aromātu.
4. Iemet katlā sīpolus un arī mazliet apcep, lai zeltaini, nevis brūni.
5. Katlā liek malto gaļu un cep 5 minūtes
6. Pievieno tomātu pastu, 4-5 min apcep, līdz tā iegūst zeltītu toni, pieliek cukuru, sāli, piparus, tomātus savā sulā un pielej visu ūdeni.
7. Mērci uz lēnas uguns vāra 40 minūtes, pašās beigās dāsni pārkaisa ar oregano.
8. Novāra garos lentveida tagliatelle vai spageti (tradicionāli Boloņas mērci ar īsajiem makaroniem nepasniedz), pārlej ar mērci, un vakariņas gatavas!

Kartupeļu rulete

Mīklas sastāvdaļas: 160 g miltu, 1 tējk. sāls, 1 tējk. kurkumas, 1 ēd. k. sviesta, 100 g piena. Kartupeļu pildījums: 3-4 vidēji kartupeļi, 3 ēd. k. sviesta, 0,5 tējk. garšvielu maisījuma Kitchen King Masala, sāls, pušķītis diļļu
1. Bļodā ieber miltus, garšvielas un pielej pienu. Mīklai jābūt nedaudz eļļainai un elastīgai. Ietin pārtikas plēvē un uz pusstundu ieliek ledusskapī. 2. Kartupeļus nomizo, pārgriež uz pusēm un vāra. Kad tie gandrīz gatavi, pieber sāli, vāra, kamēr gatavi, nokāš. Uzkarsē sviestu, pievieno Kitchen King Masala un pieber sastampātos kartupeļus. Nedaudz apcep. Pievieno smalki sakapātus zaļumus un samaisa. 3. Uz galda uzkaisa miltus un izrullē mīklu apaļā formā, uz tās klāj kartupeļu masu, vienmērīgi izlīdzinot. Masu sarullē un ar asu nazi sagriež aptuveni 1 cm biezās šķēlēs. Pannā uzkarsē sviestu un cep ruleti no abām pusēm.

Burkānu un auzu pārslu pankūciņas

2 porcijām
(1 porcija ap 240 kcal): 150 g burkānu, 50 g auzu pārslu, 25 g miltu, 1 ola, 100 ml piena, 2 tējk. eļļas, sāls, 65 g jogurta bez piedevām, kanēlis
1. Auzu pārslas iemērc aukstā pienā un uzbriedina.
2. Ar smalko rīvi sarīvē burkānus, pievieno miltus, olu, izmērcētas auzu pārslas un pieber nedaudz sāls.
3. Pannā uzkarsē eļļu, ar karoti veido mazas pankūciņas un cep uz lēnas uguns, līdz tās kļūst zeltainas no abām pusēm.
4. Pasniedz ar jogurtu un kanēli kā saldo ēdienu vai kopā ar seleriju un puravu salātiem kā pamatēdienu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?