Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Dienas investoru drīzas caurskatāmības nebūs

Par a/s Diena un laikraksta Dienas Bizness iegādes darījumu ir interesējies arī Satversmes aizsardzības birojs un Drošības policija, liecina avīzes rīcībā esošā informācija. Līdz šim specdienesti neesot ieguvuši nekādu informāciju, kas apstiprinātu vairākkārt izskanējušos pieņēmumus, ka mediji nonākuši ar Krieviju saistītu uzņēmēju rokās.

Abu specdienestu pārstāvji no oficiāliem komentāriem par Dienas īpašniekiem atturējās. «Ekonomiskās situācijas monitorēšana ir Drošības policijas ziņā,» sacīja SAB pārstāve Baiba Rāta-Saliņa. DP atteicās sniegt jebkādu informāciju.

Visticamāk, tuvākajos mēnešos lielas skaidrības par darījuma finansētājiem nebūs. Preses abonēšanas kampaņas sākšanās oktobrī varētu būt robežšķirtne, līdz kurai no jaunā a/s Diena un Dienas Biznesa īpašnieka Aleksandra Tralmaka darbinieki gaida uzņēmumu pirkšanā piesaistīto investoru vārdus. To, ka šajā laikā varētu tikt viesta skaidrība, sola arī pats A.Tralmaks, jo līdz tam Luksemburgā būšot izveidots investīciju fonds, kurā būs iesaistītas arī Dienas darījumā investējušās personas.

Pagājušajā nedēļā A.Tralmakam neesot izdevies iesniegt visus nepieciešamos dokumentus Luksemburgas finanšu regulatorā - Finanšu sektora uzraudzības komisijā, lai nodibinātu specializēto investīciju fondu. Kā solījis uzņēmuma īpašnieks, pēc tā izveides tiks publiskoti arī uzņēmuma investori, ko nosakot Luksemburgas finanšu regulators. Taču likumā par specializēto investīciju fondu izveidi šāda prasība nav minēta. Tas nosaka, ka ik gadu ir jānolīgst Luksemburgā reģistrēts auditors, kas par uzņēmuma stāvokli ziņo finanšu regulatoram. Tāpat uzņēmumam ir jāsagatavo gada pārskats, kas jādara pieejams investoriem. Lēmums veidot Latvijas medijos investējošu fondu Luksemburgā tiek pamatots ar to, ka tur lielāko daļu darījumu veic A.Tralmaka darījumu partneris Kalle Norbergs un ir izdevīgāka nodokļu samaksa.

Dienai nav izdevies iegūt informāciju no citiem šajā darījumā iesaistītajiem. Savulaik iepriekšējā Dienas īpašniekā zviedru koncernā Bonnier strādājušais Jans Hedbergs, kurš palīdzējis A.Tralmakam īstenot Dienas pirkšanu, neatbildēja uz telefona zvaniem. A.Tralmaka Igaunijas partneris kompānijā Catella Coroporate Finance Āvo Koks atteicās no komentāriem par savu saistību un iespējamo uzņēmuma līdzekļu investēšanu mediju iegādē.

A.Tralmaks neapstiprināja pieņēmumus, ka investorus pirkuma darījuma īstenošanai joprojām meklē. Tiesa, vairāki potenciālie ieguldītāji tikuši uzrunāti, piemēram, Parex Assets Management. Tā vadītājs Roberts Idelsons uzsver, ka pagaidām nekas tāds netiek plānots, bet, ja mediju fonds tiešām tiks izveidots un būs labs piedāvājums, tad tiks izskatīta iespēja investēt. «Pagaidām ir pāragri spriest,» viņš sacīja. Šobrīd krīzes dēļ daudzu kompāniju aktīvu cenas Baltijas valstīs kritušās. Tāpēc šādi investīciju fondi sākuši izrādīt pastiprinātu interesi par reģionu, saka R.Idelsons.

Saistību ar šo darījumu nolieguši arī sākotnēji minētie Skype dibinātāji. «Neviens no mums personiski neiegulda naudu šajā projektā,» Dienai sacīja Toivo Annuss, viens no šīs vietnes izveidošanā iesaistītajiem igauņiem. Neoficiāli tikusi izplatīta informācija, ka šajā projektā varētu būt iesaistīts Skype līdzautors dānis Januss Frīss. «Janusam nav nekāda sakara ar Dienas darījumu, un viņam nav ticis piedāvāts piedalīties vai finansēt to,» atbildēja viņa preses pārstāvis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?