Ēlertes sautētie kāposti
Kultūras ministre Sarmīte Ēlerte kāpostus sautē reizi gadā. Kāpēc tikai reizi? Tāpēc, ka viņas gadu gadiem iecienītā recepte ir ārkārtīgi neveselīga, toties vienkārša un bezgala garšīga. «Ņemot vērā, ka kombinācija ir tieši šāda - vienkārša, neveselīga un garšīga -, kāpostus drīkst taisīt tikai reizi gadā,» saka S. Ēlerte. Viņa kāpostus parasti štovē uz Ziemassvētkiem, bet, ja gribat izmēģināt recepti, derēs arī citi svētki, teic ministre.
Ēlertes sautētie kāposti
Pagatavošana. Lielā katlā ieliek skābētus kāpostus bez piedevām
(bez burkāniem un ķimenēm), pievieno treknu kūpināto speķi un 12-13
ēd. k. cukura. Kāpostus liek vārīties 3-4 reizes. Pirmajā reizē
kāpostus vāra tikai tik ilgi, līdz tie kļūst silti. Tad uguni
izslēdz un ļauj kāpostiem atdzist. Nākamajā dienā kāpostus atkal
liek uz uguns. Šoreiz pavāra 2-3 stundas un atkal ļauj atdzist.
Trešajā dienā vēlreiz dara to pašu. Trešā vai ceturtajā dienā
kāposti parasti ir gatavi.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas: 3 kg skābētu kāpostu, 700 g kūpināta speķa,
12-13 ēd. k. cukura
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!