Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Federers apsteidz Samprasu

Aizraujošā cīņā piecpadsmito Grand Slam turnīra titulu izcīnījis pasaules ranga vicelīderis Rodžers Federers, kurš pārspējis amerikāņa Pīta Samprasa iespēto. Dāmu turnīrā triumfēja Serēna Viljamsa, kura ar 7:6, 6:2 pieveica vecāko māsu Vīnesu.

Kungu vienspēļu turnīrā Endijs Rodiks jau no paša finālspēles sākuma izrādīja cienīgu pretestību galvenajam favorītam Rodžeram Federeram. Pirmā seta izskaņā veiksmīgāks bija tieši Rodiks, iedragājot Federera rekorda ambīcijas - 7:5. Vēl kritiskākā situācijā pasaules ranga vicelīderis nokļuva otrā seta taibreikā, kad E.Rodikam bija iespēja izpildīt četras setbumbas, taču nevienu no tām amerikānis nerealizēja, ļaujot pretiniekam uzvarēt setu 7:6 (8:6). Pēc Federera uzvaras arī trešā seta taibreikā šķita, ka noticis lūzums, tomēr ceturtajā Rodiks pierādīja, ka finālā nav nejaušs viesis (6:3), panākot izlīdzinājumu. Dramatisks izvērtās piektais sets, kurš ilga 95 minūtes. Abi tenisisti pārliecinoši spēlēja pie savas serves līdz pat 30.geimam, kad Federeram beidzot izdevās gūt izšķirošo punktu - 16:14.

Federeram tas bija jau 15 Grand Slam turnīru tituls (sestais Vimbldonā), un šveicietis kļuvis par visu laiku tivisvairāk titulēto tenisistu, apsteidzot amerikāni Pītu Samprasu, kurš pats klātienē vēroja finālspēli. Rodikam tas bija jau trešais zaudētais Vimbldonas fināls - visos viņš piekāpies tieši Federeram.

Serēna atņem māsai kroni

Dāmu vienspēļu turnīra finālā Serēna Viljamsa ar 7:6, 6:2 pārspēja savu vecāko māsu Vīnesu, izcīnot trešo Vimbldonas čempiones titulu. Tas viņai bija vienpadsmitais panākums Grand Slam turnīros. «Tas ir tik pārsteidzoši. Esmu tik laimīga. Jūtos tā, it kā man nevajadzētu turēt šo trofeju, jo to parasti iegūst Vīnesa,» S.Viljamsa jūsmoja, turot sacensību uzvarētājas balvu.

Šā gada finālā Serēna liedza māsai, kuras īpašumā ir pieci Vimbldonas čempiones tituli, trešo gadu pēc kārtas uzvarēt Londonā notiekošajā turnīrā. Pēdējo reizi tas izdevies leģendārajai Štefijai Grāfai no 1991. līdz 1993.gadam. «Viņa [Serēna] spēlēja lieliski, īpaši taibreikā. Lai arī šodien spēlēju labi, viņa spēlēja labāk,» atzina V.Viljamsa.

Safina joprojām pirmā

Par spīti panākumam un faktam, ka Serēnas īpašumā šobrīd ir trīs no sezonas četru Grand Slam turnīru tituliem, amerikāniete Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā paliks otrajā vietā pēc krievietes Dināras Safinas, kura pusfinālā kapitulēja Vīnesas Viljamsas priekšā - 1:6, 0:6. «Man atliek iegūt vēl vienu Grand Slam titulu un palikt otrajai,» par situāciju, kad pasaules ranga līdere nav uzvarējusi nevienā no sezonas četriem prestižākajiem turnīriem, ironizē S.Viljamsa.

27 gadus vecā tenisiste tuvākajā laikā cer panākt savu elku Biliju Džīnu Kingu, kuras rēķinā ir 12 Grand Slam turnīru tituli. «Es patiešām spēlēju tikai sevis dēļ. Man ir ļoti liels gods tikt pieminētai kopā ar tādām lieliskām tenisistēm kā Martina Navratilova, Štefija Grāfa un Bilija Džīna Kinga,» pieticīga ir S.Viljamsa. ASV tenisistei vēl tāls ceļš ejams, lai kļūtu par visu laiku visvairāk titulēto tenisisti. Saraksta līdere ir Austrālijas sportiste Margareta Smita Korta, kura sešdesmitajos un septiņdesmitajos gados izcīnīja 24 Grand Slam turnīru titulus. Par diviem mazāk ir Štefijai Grāfai, bet S.Viljamsa sarakstā ieņem septīto vietu. Viņa gan nedomā apstāties pie sasniegtā: «Es vēl jūtos ļoti jauna un gatavojos spēlēt vēl un vēl.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Teniss

Vimbldonas čempionāta fināls
Kungu vienspēles
R.Federers - E.Rodiks 5:7, 7:6 (8:6), 7:6 (7:5), 3:6, 16:14.
Dāmu vienspēles
S.Viljamsa - V.Viljamsa 7:6 (7:3), 6:2.
Kungu dubultspēles
D.Nestors/N.Zimonjičs - B.Braiens/M. Braiens 7:6 (9:7), 6:7 (3:7), 7:6 (7:3), 6:3
Dāmu dubultspēles
S.Viljamsa/V.Viljamsa - S.Stosūra/R. Stabsa 7:6 (7:4), 6:4

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?