Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Galapunktu pārceļ ar pārpratumiem

Trolejbusu galapunkts Latviešu strēlnieku laukumā otrdienas rītā bija pilns ar cilvēkiem, kuri gaidīja ierodamies trolejbusus, kas šajā vietā vairs nepieturēs. Ar laiku apjautuši, ka maršruti mainīti, pasažieri devās uz norādīto tramvaja pieturu Grēcinieku ielā, taču tur pieturas apzīmējums nebija papildināts ar 8. un 9.trolejbusa numuriem, radot vēl lielāku neziņu, kur tad īsti trolejbusi pieturēs.

Kā iepriekš ziņots, no šā gada 1.septembra 8. un 9.trolejbuss kursēs jaunā maršrutā - līdzšinējais galapunkts Strēlnieku laukumā pārcelts iepretim Centrālajai dzelzceļa stacijai.

Brauks ar dīzeļdegvielu

«Problēmām nevajadzēja būt,» iedzīvotāju pārmetumus noraida uzņēmuma Rīgas satiksme (RS) preses sekretāre Iluta Bērziņa. Viņa stāsta, ka līdzšinējā pieturā bijusi norāde, turklāt bijis arī transporta inspektors, kurš mutiski informēja cilvēkus, kur doties. Grēcinieku ielas pieturā trolejbusu numuri pieturas apzīmējumā tiešām nebija izvietoti, taču bija izlikti jaunie kustības saraksti un maršruti.

Turpmāk, nobraucot no Akmens tilta, 8. un 9.trolejbuss pieturēs autobusu pieturā 11.novembra krastmalā. Tālāk, atslēdzoties no kontakttīkla un izmantojot dīzeļģeneratoru, trolejbusi dosies pa 11.novembra krastmalu uz 13.janvāra ielu, kur pieturēs pie Stockmann centra, brauks garām Dzelzceļa stacijai un pie Merķeļa ielas metīs loku atpakaļ uz 13.janvāra ielu. Autobusu pieturā netālu no restorāna McDonalds, būs abu trolejbusu jaunais galapunkts. Braucot Pārdaugavas virzienā, 9.trolejbuss pieturēs iepretī Stockmann centram, bet 8.trolejbuss - nedaudz tuvāk autoostai. Tālāk abi trolejbusi mēros ceļu pa 13.janvāra ielu un 11.novembra krastmalu. Pirms Grēcinieku ielas tie uzbrauks uz tramvaja sliežu ceļa un tur arī pieturēs. Uz Akmens tilta trolejbusi, pieslēdzoties kontakttīklam, atgriezīsies uz autotransportam paredzētās brauktuves.

«8. un 9.trolejbusa maršrutā kursēs tikai jaunā parauga trolejbusi, kuri var braukt, nepieslēdzoties kontakttīklam. Vadītājam salonā atliek piespiest vienu pogu, un trolejbusa «ūsas» automātiski atvienojas vai pievienojas tīklam,» skaidro RS pārstāve Liene Rumpane.

Maršrutus nepagarinās

Galapunkts pārcelts drošības apsvērumu dēļ, jo līdz šim trolejbusu vadītājiem nācās šķērsot sešas braukšanas joslas, arī divus tramvaja sliežu ceļus. Tādēļ bieži veidojās avārijas situācijas.

Sākotnēji bija paredzēts, ka 8. un 9.trolejbuss abos virzienos brauks pa tramvaja sliežu ceļu, metot loku pa Maskavas, Gogoļa un Turgeņeva ielu, pēc tam atgriežoties 11.novembra krastmalā un braucot pāri Akmens tiltam pa veco maršrutu. Taču ar šogad piešķirtajiem 1,3 miljoniem latu nevarēja realizēt visus plānus, arī piemērot tramvaja kontakttīklus trolejbusa vajadzībām. «Pašlaik rasts iespējamais risinājums, lai atslogotu satiksmi pie Akmens tilta, respektīvi, lai trolejbuss nešķērsotu vairākas joslas,» norāda I.Bērziņa.

RS atteikusies arī no plāniem izveidot 4. un 8.trolejbusa apvienoto maršrutu no Šmerļa uz Ābolu ielu un 9. un 13.trolejbusa apvienoto maršrutu no Iļģuciema uz Ieriķu ielu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?