Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Gatavi Eiropas eksāmenam

Pēdējā spēlē pirms Eiropas kausa izcīņas sākuma iepriecināja BK Ventspils basketbolisti, MasteCard Baltijas līgas (BBL) mačā savā laukumā pārliecinoši ar 83:65 apspēlējot Lietuvas Šiauliai. Pāris dienu pirms starta FIBA Izaicinājuma kausā klubs arī nobriedis pirmajai korekcijai sastāvā - komandu, visticamāk, atstās serbs Vladimirs Štimacs.

BK Ventspils jau no spēles sākuma ieguva ievērojamu pārsvaru (20:11) un to noturēja līdz beigām. Pirmajā puslaikā Šiauliai, ar ko pagājušajā sezonā tika dalītas BBL bronzas godalgas, vēl turējās aizsniedzamā attālumā, taču pēc lielā pārtraukuma viesu pretestību izdevās salauzt. «Zinājām, ka Šiauliai šī bija ceturtā spēle nedēļas laikā, tāpēc ticējām, ka ar agresīvu aizsardzību spēsim viņus salauzt,» spēles plānu atklāja BK Ventspils galvenais treneris Aļģirts Brazis. Viņš piebilda, ka šī ir jau otrā spēle šosezon, kad basketbolisti viņu patiešām iepriecinājuši, - pirmā bijusi oktobra beigās, kad Liepājā pārliecinoši sakāva vietējās Lauvas. «Panākums ir ļoti svarīgs, jo Ventspils un Šauļu komandas jau daudzus gadus savā starpā cīnās par vietu zem saules. Patīkami, ka uzvarējām tik pārliecinoši un neitralizējām Edvīnu Ružgu, kurš dienu iepriekš «izšāva» spēlē Liepājā,» sacīja Brazis. Viņa kolēģis Antans Sireika bija spiests atzīt, ka Šiauliai basketbolistiem pietrūcis disciplīnas. «Improvizējām nevietā, agresīvi spēlējām nevietā, bet tad, kad agresivitāti vajadzēja, tās nebija. Uzbrukumā spēlējām pārāk pasīvi, turklāt ventspilnieki situācijā viens pret vienu mūs apspēlēja visās laukuma vietās,» secināja Sireika.

Šķirsies no Štimaca

Ar slodzes pieaugumu turpmākajā sezonas gaitā būs jārēķinās gan BK Ventspils, gan VEF Rīgas basketbolistiem, jo reizi nedēļā būs jāspēlē Eiropas kausos. Abas Eiropas «iekarotājas» gatavību apliecinājušas, uzvarot spēcīgus konkurentus - VTB līgā VEF pārspēja spēcīgo Azomaš, bet Ventspils pieveica Šiauliai. VEF jau devies uz Izraēlu, kur spēlēs ar Hapoel, bet kurzemniekiem pirmā spēle FIBA Izaicinājuma kausā paredzēta otrdien Ukrainā, kur jātiekas ar Južnijas Himik.

BK Ventspils sastāvā gan, visticamāk, vairs nebūs serba Vladimira Štimaca. Pirms vairākiem gadiem Valmierā sevi labi parādījušajam centram neizdevās savu meistarību apliecināt Ventspilī, un komandas galvenais treneris jau publiski paziņojis, ka Štimacs viņa plānos vairs neietilpst. Brazis norādīja, ka serbs nav izrādījis nekādu vēlēšanos uzlabot savu sniegumu aizsardzībā, kas bija viņa lielākais klupšanas akmens.

Spēlē pret Šiauliai Štimacam tika atvēlētas tikai četras minūtes, kuru laikā viņš guva divus punktus, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un reizi kļūdījās.

Kaufmanis atgriežas

Nākamās BBL spēles paredzētas nedēļas nogalē. BK Valmiera Liepājā centīsies izcīnīt pirmo uzvaru turnīrā šosezon. Lai gan komandas galvenais treneris Gatis Melderis jau pirms sezonas brīdināja, ka sezonas starts būs grūts, diezin vai kāds komandā bija iedomājies, ka tas būs tik smags. Tiesa, izredzes lauzt neveiksmju joslu vairo komandas motora Jāņa Kaufmaņa atgriešanās sastāvā pēc teju mēnesi ilgās traumas apārstēšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

BK Ventspils 83
Šiauliai 65

(23:19, 45:37, 71:47)
MasterCard Baltijas Basketbola līga
BK Ventspils: Vairogs 20, Andersons 15, J. Strēlnieks 13, Bērziņš 13, Kuzminsks 11; Meisons 4, Blaus 3, Štimacs 2, Gulbis 2, Bankevics, A. Strēlnieks
Šiauliai: Heriss 15, Vīvers 15, Sarakausks 13, Gvezdausks 7, Ružgs 4, Janāvičs 3, Cepulis 3, Žukausks 2, Gumeņuks 2, Matuļons 1, Stanions
Situācija tabulā
VEF Rīga 8 7-1 15
Rock 9 6-3 15
BK Ventspils 8 6-2 14
Šiauliai 9 5-4 14
Rūdupis 8 5-3 13
Nevežis 7 6-1 13
Dolphins 7 4-3 11
Kalev/Cramo 7 3-4 10
Liepājas lauvas 8 2-6 10
TTU/Kalev 8 2-6 10
Perlas 7 1-6 8
BK Valmiera 8 0-8 8

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?