Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Gluži bez rezervēm neesam

Jauno spēlētāju iesaistīšana Latvijas valstsvienības treniņos veicinās izaugsmi un kopējo konkurenci. Ceturtdien treniņspēlē Skonto stadionā pamatsastāvam tuvinātā «sarkanā» komanda ar 3:0 pārspēja no rezervēm veidoto «balto» vienību, kurā vērtīgu pieredzi guva trešdaļa puišu, kuri jaunāki par 23 gadiem.

Ar diviem supertālšāvieniem izcēlās pieredzējušais Liepājas metalurga pussargs Genadijs Soloņicins. Viņš piektdien dodas atrādīties vienai no spēcīgākajām Azerbaidžānas komandām _Simurq_. «Treniņspēle izdevās,» Soloņicins piekrita, ka pēc soliņa deldēšanas klubā pozitīvās emocijas nākušas tieši laikā.

Traumētie VIP ložā

Divu dienu treniņi vairākiem pamatsastāva spēlētājiem gāja secen veselības likstu dēļ. Treniņspēli no VIP ložām noraudzījās vārtsargs Andris Vaņins, aizsargs Kaspars Gorkšs un pussargs Juris Laizāns.

«Interesanti,» tādas bija Vaņina emocijas, cīņu biedrus vērojot no malas. FK Ventspils pamatvārtsargs dziedē savainoto potīti. Līdz nākamajai LMT virslīgas spēlei 11.jūnijā ar Jūrmala-VV viņš gan cer tikt uz strīpas. Andrim ir vēl viena klusa cerība. FK Ventspils risina sarunas ar Francijas augstākās līgas kluba Grenoble par pārēju. Jācer, ka beidzot izdosies!

Gorkšam visam mačam laika nebija. «Jādodas uz trenažieru zāli,» Kaspars apzinīgi pie slodzēm mēģina pieradināt maijā operēto ceļgalu. VIP krēslos bija iekārtojies arī pussargs Vladimirs Koļesņičenko, kurš uz vienu gadu parakstījis līgumu ar Baku Inter. Angīnas dēļ mājās palika Aleksandrs Cauņa.

Izlasē grib atgriezties

Viss notika pa īstam - svinīga iesoļošana laukumā trīs tiesnešu pavadībā. Treneru štābs ar galveno treneri Aleksandru Starkovu priekšgalā iekārtojās tribīnēs.

Sarkanajās formās spēlēja pamatsastāva vīri - Koliņko, Kačanovs, Kļava, Mihadjuks, Ivanovs, Soloņicins, Rafaļskis, Žigajevs, Astafjevs, Perepļotkins, Karlsons. «Balto» rindās blakus rūdītajiem kandidātiem Romanovam, Zirnim, Višņakovam un Grebim stājās skontieši Māliņš (2.puslaikā), Blanks, Smirnovs, Kozlovs, O.Laizāns (2.), Dinaburg aizsargs Ritus Krjauklis, FK Ventspils pussargs Lazdiņš, kā arī trīs U-19 izlases puiši: Ševeļovs, Hlibovs un Pētersons (2.).

Pirmajā puslaikā pēc rupjas vārtsarga Romanova kļūdas tika nogāzts Perepļotkins. Žigajevs «pendeli» spēcīgi sita vārtu rāmī, taču Romanovs glāba. Otrajā puslaikā pēc dažām maiņām svaru kausi nosvērās «sarkanās» komandas pusē. Ar diviem izciliem tālsitieniem aptuveni no 30 metriem Soloņicins apbēdināja gan Romanovu, gan vēlāk arī uzmainīto Māliņu. Pirms tam Romanovs ne pārāk veiksmīgi centās atvairīt arī Višņakova spēcīgo sitienu.

«Dažs nospēlēja sliktāk, dažs - labāk, taču nav šaubu, ka spēle bija vērtīga gan treneriem, gan spēlētājiem,» Starkovs norādīja, ka kopā sanākšana attaisnojusi cerības. «Par spīti prakses trūkumam, klubā labi nospēlēja Soloņicins. Vērtīga spēle bija Astafjevam, kuram komandā ir zemākas klases partneri. Vieni no sekmīgākajiem bija Rafaļskis un Višņakovs. Lai gan tālejošus secinājumus neizdarīšu, neslēpšu, ka vairāki izmantoja iespēju parādīt sevi.»

23 gadus vecais Artis Lazdiņš, kurš tikai otro reizi izpelnījies Starkova izsaukumu, jutās apmierināts: «Bija arī neliels uztraukums. Patīkami būt izlasē. Salīdzinot ar treniņiem rudenī, šoreiz bija daudzi no pirmā sastāva.» Artis cer sekmīgi spēlēt virslīgā, lai iekļūtu kandidātos arī augustā pirms pārbaudes spēles ar Bulgāriju. «Treniņi deva pārliecību, ka varu pacīnīties!»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Futbols

Latvijas izlases treniņspēle
«Sarkanie» - «Baltie» 3:0 (0:0). Vārti: Soloņicins 2, Višņakovs 1.
«Sarkanie»: Koliņko, Kačanovs, Kļava, Mihadjuks, Ivanovs, Soloņicins, Rafaļskis, Žigajevs (2.puslaikā Višņakovs), Astafjevs, Perepļotkins, Karlsons (Grebis).
«Baltie»: Romanovs (Māliņš), Zirnis, Rit.Krjauklis, Smirnovs, Ševeļovs, Hlibovs (Pētersons), Višņakovs (Žigajevs), Lazdiņš, Kozlovs (O.Laizāns), Grebis (Karlsons), Blanks.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?