Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Imantas virziena jaunā dzīve

Savulaik varenās rūpnīcas Radiotehnika korpusu apkārtne pamazām apaug ar tirdzniecības centriem. Jau pasen uzbūvētā Maxima, cik var novērot pircēju plūsmu, joprojām ir galvenais magnēts, ar ko cenšas konkurēt pāri ielai esošais Supernetto, bet tagad Kurzemes prospektā uz centra pusi ir arī Prisma un vasarā atklātais Rimi. Pavisam blakus Maximai uzslējies arī ātrās ēdināšanas restorāns McDonalds, precīzāk, tā autobraucējiem domātā versija McDrive.

Droši vien sakritība, bet brīdī, kad kopā ar operatoru ierodamies aptaujāt cilvēkus, Makdonaldā ēst iet galvenokārt vīrieši, daži arī izmanto iespēju iepirkties, neizkāpjot no mašīnas. Ēstuves virzienā mērķtiecīgi dodas arī kāda sirmgalve un vaicā mums pēc ieejas, jo viņai esot jānopērk kartupeļi. Sastaptie cilvēki saka, ka apmeklē ātrās ēdināšanas restorānus tieši tāpēc, ka ir iespēja paēst ātri. Velokurjers Raitis, kurš Makdonaldu mīļi dēvē par Maķīti, saka, ka viņa darba grafiks neļauj ieplānot pusdienlaiku noteiktā stundā, tāpēc ātrā ēstuve ir piemērota vieta, kur paēst. Ojāram, kurš atbraucis ar auto, šī vieta ir izdevīga, jo blakus ir viņa darbavieta. Jānis atnācis iedzert kafiju ar pienu. Toties Rīgas satiksmes darbiniece Lidija, kura tīra zaļo teritoriju starp transporta joslām, par Makdonaldu nemaz nav priecīga. Pirmkārt, jebkurš gājiens kopā ar bērnu uz veikalu tagad vedot gar Makdonaldu, kas beidzas ar liekiem tēriņiem, kurus sieviete nevarot atļauties. Otrkārt, un par to pārliecinājos pats, tieši no šīs ēstuves nākušais burgeru iepakojums un tukšās kokakolas glāzes jau samestas zāles strēmelē Kurzemes prospekta vidū.

Toties strauji pieaugušais veikalu skaits gan Lidijai patīk. Viņa regulāri lasot reklāmas bukletus, kas tiek iemesti pastkastītē, un dodas pēc precēm ar atlaidēm. Iedzīvotāji Kurzemes prospektu saucot par supermārketu aleju. Arī Jurijam patīk tas, ka blakus ir vairāki veikali, kaut arī cilvēkiem naudas nemaz tik daudz nav. Jau pieminētais Jānis gan uzskata, ka veikalu ir par daudz: «Jau sen zināja, ka te būs Prisma, kāpēc bija jābūvē Rimi?» Tiesa gan, Rimi ir tikai enkurnomnieks tirdzniecības centrā Damme, kurā ir arī citi veikali, savukārt Prisma ir tikai pirmā kārta daudz vērienīgākai iecerei. Portāls db.lv ziņoja, ka SIA Imanta Retail Park plānos ietilpst gan Latvijas ražotāju un amatnieku produkcijas tirgus izveide, gan biroju telpas un autostāvvietas, bet vēl tālākā nākotnē arī izklaides komplekss ar kinoteātri. Jāpiekrīt kurjeram Raitim, ka veikali gan nav kvartāla attīstības rādītājs, tomēr dzīvīgāk nekā agrāk te pilnīgi noteikti ir.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Elektromobiļu īpašnieki lielāki piesārņotāji

Elektrības darbinātu automašīnu īpašniekiem patīk padižoties ar vides apziņu un dabai draudzīgiem pārvietošanās paradumiem. Taču Somijas zinātnieku pētījums sarūpējis pārsteidzošus rezul...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?