Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Ja nu tiešām bokseri?

Var sacīt, ka šī vasara Latvijā atkal padevusies uz urrrā. Ar to nedomāju pašreizējo ekonomisko žļurgu, bet brīnišķīgo saulaino laiku, kad, īpaši nedēļas nogalēs, katrs meklē kur veldzēt savas sakarsušās miesas. Es to skaitā. Kad vēl nebiju rīdzinieks, problēmu nebija - ezers atradās dažu minūšu gājiena attālumā.

Studentu gados biju iecienījis Umīti - dzidru meža ezeriņu netālu no Saulkrastiem. Dažas reizes izmēģināju Bābelīti, kas atradās tuvāk - Juglā. Taču, kad pārcēlos uz dzīvi Ziepniekkalnā, sāku apgūt šai Rīgas daļai tuvākās ūdenstilpes. Ejot pāri Salu tiltam, vienmēr noraugos uz puišeļiem, kas no visai respektējama augstuma lec tumšajos ūdeņos. Šausminos, bet ne tik daudz tāpēc, ka pastāv zināms risks sašķaidīt kādu smailīti vai pašam tapt sašķīdušam uz kuģīša klāja. Daugavas māmuliņas ūdeņi lielpilsētā man vienkārši nešķiet peldēšanai piemēroti. Šai ziņā kā vislielākie ekstrēmisti manā topā vienmēr būs sanktpēterburgieši, kas nesmādē pat Ņevas ūdeņus pilsētas centrā. Pastumj sāņus drazu - tukšās pudeles, izlietotos prezervatīvus - un tik ņurko! Daugavas kreisajā krastā esmu izmēģinājis meža ezeriņu Beberbeķos un netālu no _Viesturu_ golfa laukuma esošā Božu ezera peldvietas, tautā sauktas par Vosa dīķiem.

Pirms gadiem desmit atklāju sev Baložu karjerus Rīgas apvedceļa malā, un līdz šim tieši tā bijusi mana iecienītākā peldvieta. Tiesa, ja senāk uz Baložiem braucu vai ik pārdienas, pēdējos gados aizvien retāk, bet šovasar tur esmu bijis vien dažas reizes. Tas tāpēc, ka skumji skatīties uz piedrazoto ezera apkārtni un apkārt dzirdēt dārdošu mūziku no pašā ezera krastā noparkotajiem auto, kuru skaits te ar katru gadu tikai audzis. Bet kronis visam bija šovasar pie izveidotā kontrolposteņa divu puišu nekaunīgi paģērētā nauda «par transportu» - velosipēdu. Nebūtu jau man žēl to 50 santīmu, ja vien ezera apkārtne tiktu pienācīgi sakopta, tālāk no krasta atbīdīti motorizētie, kā arī rasta iespēja bez bažām atstāt divriteni. Starp citu, tieši te man reiz nozaga velosipēdu. Nozaga arī kurpes, lai nevarētu dzīties zagļiem pakaļ. Par laimi, netālu bija divi policisti, kas arī bija atbraukuši nopeldēties. Un paldies viņiem - zagļus panācām uz vecās Jelgavas šosejas un nodevām Olaines policijas iecirknī. Tie bija divi knauķi, kuri nebūt neizskatījās nobijušies, smīnēja: «Tā, tēvocīt, gadījās - šoreiz nesanāca, rīt varbūt sanāks! Tāds nu reiz ir tas bizness…» Bet par naudas prasīšanu mans sašutums bija tik liels, ka pat nepalūdzu kontrolieriem kādu personas dokumentu un rakstveida apliecinājumu tam, ka nauda tiek iekasēta legāli. Pašvaldības tagad ir īpaši nabadzīgas - to mēs visi zinām. Bet vai tādēļ nolaisties līdz cinismam, cilvēku ar velosipēdu pielīdzinot autobraucējiem, naudīgajiem? Cik tālu šajā ziņā var iet? Iespējams, ka nauda bija domāta nevis pašvaldībai, bet boksa klubam Lāčplēsis, par kura klātbūtni te liecina vien norāde apvedceļa malā. Atceļā domāju par to, vai drošāk tomēr nebūtu atkal mainīt savus ieradumus, atrodot citu peldvietu. Un ja nu tiešām - bokseri? Ar tiem labāk nesapīties, ka nedabū vēl pa purnu…

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?